wydaje mi sie ze to jakis problem nerwowy bo ciągle chodze podenerwowany i wszystko szybko chce robić... pije magnez codziennie w tabletkach rozpuszczających 150mg magnezu dziennie i cos nie pomaga od czego moze tak drżeć pod okiem??
wydaje mi sie ze to jakis problem nerwowy bo ciągle chodze podenerwowany i wszystko szybko chce robić... pije magnez codziennie w tabletkach rozpuszczających 150mg magnezu dziennie i cos nie pomaga od czego moze tak drżeć pod okiem??
Najczęściej przyczyną drgania pod oczami są niedobory składników takich jak magnez. Dzienne zapotrzebowanie na ów składnik w przypadku osób dorosłych mieści się w przedziale od 310 do 420mg na dobę. Sportowcy i osoby obciążone bardzo dużym wysiłkiem, a także przyjmujące niektóre leki jak również diabetycy mogą niekiedy potrzebować większych ilości tego pierwiastka. Również w okresie budowy masy mięśniowej warto spożycie magnezu lekko zwiększyć, uważa się bowiem, że aby uzyskać przyrost 1kg mięśni potrzebne jest dodatkowe 200mg magnezu.
Prawdopodobnie więc, potrzebna będzie odpowiednia suplementacja, by uzupełnić niedobory. Pamiętać należy jednak, iż magnez jest zawarty w pożywieniu i to odpowiednio zbilansowana dieta powinna być dla nas podstawą.
Przykładowe źródła magnezu :
-półtora woreczka kaszy gryczanej (ok. 150g)
-garść migdałów (ok. 30g)
-kilka różyczek brokułów (ok. 150g)
-jednego banana (ok. 120g)
-szklanka wody wysokozmineralizowanej (ok. 200g)
Pozdrawiam

Zmieniony przez - ronie220 w dniu 2018-01-23 12:46:27
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Pilny student Vincea.
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
Cytat roku by pio091: Ja mam 16 lat jestem w czasie cyklu metka jest cool ale musisz ją codziennie wypocić (zmniejsza skutki uboczne)
magnez wapń potas
XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
"Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?
Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
Zmieniony przez - SCORPION 9 w dniu 2008-04-16 00:03:33
Dla mnie RonaldoR9 jest najlepszym piłkarzem wszechczasów,,na zawsze pozostanie w moim sercu.