Szacuny
2
Napisanych postów
1323
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
25542
Jestem na razie calkowicie zielony w sportach walki. Wiem ze juz pewnie full bylo podobnych postow ale:
co byscie polecili bjj czy kick boxing, co jest tansze (pewnie kick?), po jakim czasie mniej wiecej intensywnych treningow bede mogl cos zdzialac na ulicy, gdzie najlepiej w Poznaniu to trenowac, BORUTA, ile juz cwiczysz bjj?
Z tego co widzialem w filmikach to bjj sprowadzal sie do parteru, jestem zielony wiec nie wiem, czy sa tam jakies kopy itp? tak jak w Kicku?
Szacuny
11101
Napisanych postów
51186
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
Polecilbym Bjj. Kick jest tanszy. W Poznaniu Bjj w Czarnym Pasie na Poplinskich 12 (filie na Jerzycach i AZS), to najlepszy klub sztuk walki w Polsce. Jesli kick, to dobry klub jest tez na Jerzycach.
W Bjj sa kopniecia, ale nie koncentrujemy sie tk na nich. Generalnie uzywamy zazwyczaj low kickow i kolan.
Paweł Ziółkowski
http://czarnypas.gr.pl/bjj Żiu-żitsu znaczy Miękka Sztuka, jesteśmy mięczakami którzy leją twardzieli.
Szacuny
32
Napisanych postów
3395
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
21099
Wez jako podstawe BJJ skora masz pod nosem tak dobry klub. A kick jako uzupelnienie. Jak nie masz pojecia o parterze to na pewno tu bedziesz mial szybsze postepy. Pozniej to juz zaleznie od osoby. Predyspozycje itp. Na ulicy szybkie sprowadzenie do parteru to dobre rozwiazanie.