Szacuny
11126
Napisanych postów
51319
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
czesc
mam pewien problem.. w sobote mam zawody.. denerwuje sie juz od poniedzialku :(.... ale tak ze nie moge spac w nocy... przed walka na zawodach jest zawsze o wiele gorzej... ten stres wplywa na mnie paralizujaco...
czy sa moze jakies sposoby by sie pozbyc tego strachu?
Szacuny
11126
Napisanych postów
51319
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
Dużo sparringów to jedyna metoda.
"Nie walczę w żadnym określonym stylu. Nigdy nie wiesz co zrobię i ja sam tego nie wiem. Mój ruch jest rezultatem twojego ruchu, moja technika jest efektem zastosowanej przez ciebie"
Szacuny
11126
Napisanych postów
51319
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
mam wlasnie duzo sparingow...staramsie sparowac przy kazdej okazji...i przed normalna walka sie nie boje....ale zawody tak na mnie dziaja....nie wiem czemu.... ;)
Szacuny
11126
Napisanych postów
51319
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
Ten lęk wynika z tego że nieznasz przeiwnika i wiesz że prawdopodobnie nie będzie się z tobą cackał a i nie chcesz się skompromitować.
"Nie walczę w żadnym określonym stylu. Nigdy nie wiesz co zrobię i ja sam tego nie wiem. Mój ruch jest rezultatem twojego ruchu, moja technika jest efektem zastosowanej przez ciebie"
Szacuny
3
Napisanych postów
1609
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
30475
Zdenerwowanie to normalna sprawa.Nie denerwowac sie jest chyba nie normalne.I mowa tu za rowno o poczatkujacych jak rutyniarzach,oczywiscie proporcjonalnie.Uwierz ze ta adrenalina-stres tylko ci pomoze.Twoj przeciwnik czuje to samo...wiec ty sie tez z nim nie cackaj:).
Szacuny
2
Napisanych postów
210
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
9406
Jest cos w Radlinie? Co to za zawody? Na pierwszych zawodach kazdy ma pelno w gaciach, jedyna rada to jak najwiecej startowac. Na nastepnych zawodach bedziesz sie coraz mniej stresowal.