Szacuny
0
Napisanych postów
38
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
113
Witam.
1 dylemat:
Mówi się, że po treningu powinno się przyjąć carbo, glukoze, banana, bądź też miód, w proporcji 0.5/kg ciała. Mój problem to łatwe łapanie oponki przy dużej ilości węgli i czy przy redukcji powinienem przyjmować ów węgle proste czy tylko posiłek złożony z białka i węgli złożonych ( cztery5-60 min po treningu)?
Czy węgle proste powinno się przyjmować na czczo, od razu przed wstaniem?
2) zwykle kończę trening koło 20, więc posiłek potreningowy jem około 21 czy przyjmowany wtedy ryż, makaron czy też kasza będzie stanowić kłopot dla mojej oponki i psuć efekt biegania? czy też po wysiłku siłowym, nie będzie mieć to znaczenia że przyjąłem węgle po 18?
Szacuny
40
Napisanych postów
6924
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
117946
1. ogranicz węgle do małych ilości lub po treningu wypij tylko odzywke białkową
optymalna porą na węgle proste jest pierwszy posiłek (rodzynki, morele etc) lub bezposrednio po treningu (carbo, owoc)
Szacuny
0
Napisanych postów
38
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
113
Przed bieganiem przyjmuję bcaa/ białka jaj , po bieganiu od razu ponownie bcaa/ bialka jaj, godzine później pół worka ryżu plus pierś z kuraka/ tuńczyk.
Szacuny
0
Napisanych postów
38
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
113
Bo wiem, że niektórzy biegają całkowicie na czczo, ale to wg mnie odpada, niektórzy propoagują bcaa dla zabezpieczenia, a niekótrzy proponują, żeby jednak zjeść lekki posiłek białko plus trochę węgli złożonych.
Szacuny
0
Napisanych postów
38
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
113
A czy w przypadku trenigu saamego brzucha
Czy też obowiązuje zasada: godzinę przed np ryż plus pierś , trenign( robienie brzuszków) , od razu po banan albo carbo, 30-60 min później ponownie ryż plus białko?