Szacuny
3
Napisanych postów
2483
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
25868
to tak:
-łokcie: bola od czsu do czasu szczegolnie przy i po{na drugi dzien} treningu -tricepsa....
-nadgarstki: z tym ze one bola przy wyciskaniu lezac i czasem na zmiane pogody reumatyzm???
-kolana: kilka lat temu jak sie uczylem jezdzic na desce to jedna laska rozpedzila sie z samej gory i szpicem narty rabnełła mi w kolano ,bylo to rozciecie {duze} do samej kosci - centralnie w rzepke{!}.bolało jak..... kolana mnie bola najbardziej , czy wiesz czy jest jakas rada na to????
Szacuny
50
Napisanych postów
1331
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
15055
1. zrzucic pare kilogramow - niestety nie wszyscy moga byc kulturystami
2. zmniejszyc obciazenia przy wykonywaniu cwiczen!
3. isc do lekarza i przeswietlic stawy
4. doraznie mozna je smarowac jakas mascia przeciwzapalna - Olfen, Fastum
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
moze mi ktos poradzic cos jesli chodzi o bóle w barkach (wydaje mi sie ze to stawy ale lekarzem nie jestem).Otoz od jakiegos czasu kiedy trzymam cos przed soba na wyprostowanych rekach w gorze to po chwili ( jakies moze 2min) zaczynaja tak dziwnie bolec , nie umiem wam wytlumaczyc , to trzeba poczuc (tak jak z sexem ) np. jak wieszam firanki to po chwili musze opuscic rece bo nie wytrzymuje z bolu . O co chodzi , nigdy wczesniej nic takiego nie odczuwalem
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
no to jest ciekawe...
mam kilka teorii:
- masz zakwasy - ale te byś chyba rozpoznał
- źle wykonałeś jakiś ćwiczenie i równoregle przeciążyłeś oba barki, także daj im trochę odpocząć
- masz problem z szyjną częścią kręgosłupa, przeciążyłeś go, teraz masz problemy korzonkowe (ale tak z obu stron róznolegle...?)
- zaczyna Ci się jakaś choroba ogólnoustrojowa - od grypy poprzez inne różne cholerstwa i to jest jej pierwszy objaw
stawiam na tę drugą teorię, ale rozumiesz, jest strasznie mało danych i nie jestem w stanie jednoznacznie określić, co Ci jest, jeżeli ból nie będzie ustępował, to dobrze byłoby jednak zachaczyć o ortopedę (albo jak dołączą się inne objawy to lekarza ogólnego)
Szacuny
50
Napisanych postów
1331
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
15055
A wg mnie to fizjologia. Jak ktokolwiek podniesie rece do gory i bedzie np wieszal firanki to go te rece zaczna bolec. Czy po 2 czy po 4 minutach to juz zmiennosc osobnicza i kwestia wytrenowania.
Mozesz sobie na silowni wzmocnic barki, ale o tym juz w dziale trening.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Krates, owszem fizjologia, dopóki nie przeczytasz końcówki ostatniego zdania: "... nigdy wcześniej czegoś takiego nie odczuwałem..."
na tej podstawie wysnułem wniosek, że to nie jest fizjologia
chociaż rzeczywiście, mnie też zaczyna boleć, jak trzymam w górze ręce ale to już autor rozstrzygnie