Lekarz polecił mi jonoforeze z lignocaina po operacji na przepukline,gdyż pomimo ponad roku mam obolały ten bok.Co to jest takiego?czy jest się czegoś bać,pierwszy raz się z tym spotkałam.Jak wygląda ten przebieg,czy coś podobne do zastrzyku czy gorzej?dziekuje za odpowiedz
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
To nie jest forum medyczne tylko sportowe , nie zajmujemy się na nim takimi sprawami .
...
Napisał(a)
Lignokajna to środek znieczulający. Zamiast go wstrzykiwać można wprowadzić go dość głęboko za pomocą prądu. Obrazowo wygląda to tak, że masz dwie elektrody pomiędzy którymi płynie prąd. Pod elektrodą A (w miejscu bolącym) masz wacik z lignokainą płynący prąd do elektrody B wciega lekarstwo głęboko podskórnie. Czujesz "mrowienie" od prądu ale jest to uczucie jak zdrętwienie wiec na prawdę nic strasznego.
OnGear
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!