...
Napisał(a)
normalnie jest ok nic nie boli - przy przysiadach przy bieganiu itp... ale jak skoncze trening SW to przez nastepny dzien boli mnie kolano :< (i tak juz od 3tyg) w pon ide do lekarza ale moze ktos ma jakies pomysly co to moze byc ?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
witam
tak to juz jest ze stawami ... wg mnie zmniejsz intensywność
ból to jeden z wykładników zapalenia (a razem z nim upośledzenie funkcji , obrzęk , zaczerwienienie i ocieplenie)
moze postaraj się wzmocnić kolana ale mniej intensywnie niż do tej pory
tak to juz jest ze stawami ... wg mnie zmniejsz intensywność
ból to jeden z wykładników zapalenia (a razem z nim upośledzenie funkcji , obrzęk , zaczerwienienie i ocieplenie)
moze postaraj się wzmocnić kolana ale mniej intensywnie niż do tej pory
XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
"Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?
Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
...
Napisał(a)
no ale wlasnie mnie nie boli jak cos robie albo po tylko nastepny dzien i przechodzi - na siłowni i po silowni tez nic a biore po 150kg na serie - tylko po bieganiu na nastepny dzien jak chodze to boli po zewnetrznej stronie kolana
...
Napisał(a)
no nic - po pierwsze badanie i diagnoza ... mnie np boli kolano ale po szybkim bieganiu / sprincie (lewe rozwalone i daje o sobie znac )
coz ortopeda , fizjoterapeuta i ooo
coz ortopeda , fizjoterapeuta i ooo
XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
"Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?
Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
...
Napisał(a)
Jak po zewnętrznej stronie to może być lekko naciągnięte boczne więzadło. Wg mnie fizjoterapeutów to trzeba omijać w tym wypadku, do lekarza idź prywatnie bo na fundusz będziesz 3miesiące czekać. Trochę wiem o kolanach - z autopsji

' Nie jesteśmy aniołami '
...
Napisał(a)
jeszcze dodam ,ze czuje mocne napięcie kolana (takie jakby sie nie miesciło cos w srodku) jak usiade na piętach, ogolnie kolano nie boli ale jak chce wykonac taki ruch jak przy kopnieciu piłki z jakims ciężarem to wtedy boli na dole i z boku
moze to byc cos powaznego ?
Zmieniony przez - Criplo w dniu 2009-10-25 22:35:33
moze to byc cos powaznego ?
Zmieniony przez - Criplo w dniu 2009-10-25 22:35:33
...
Napisał(a)
Być może zmiana w stawie rzepkowo udowym i w ten sposób dochodzi do bocznego przyparcia rzepki. Podczas cwiczen zginania kolana ma ona niewłaściwy tor to znaczy zamias isć równo pomiędzy kłykciami kości udowej jest pociągana przez mieśien obczerny boczny i w wiekszym stopniu sciera się o kłykieć boczny kości udowej. Leczenie polega na rozciągnięciu obszernego bocznego oraz wzmocnieniu głowy przyśrodkowej czworogłowego. Rzepka uzyska właściwy tor ruchu a ból zniknie. Warto takze zainteresować się stawem biodrowym w tej samej nodze ponieważ jest scisle uzalezniony od stawu kolanowego i na odwrót
mgr fizjoterapii
terapeuta manualny
...
Napisał(a)
Zrób rezonans magnetyczny, ja zrobilem i mi wyszlo martwica kostno chrzestna i potem przeszczep chrzastki, juz jestem po dwóch operacjach i jest spoko...
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!