Siema ,ja mam taka sprawę a wiec tak od jakiegoś czasu około 1,5 miesiąca temu zauważyłem że moje oczy pod powiekami są żółte i wyglądają jak ryby łuska.Słyszałem że to mogą być objawy żółtaczki ,dziś robiłem badania krwi i WZW B i WZW C i tak wyniki dostałem takie :
Bilirubina całkowita : 0,53 - wartość prawidłowa od 0,2 do 1,2
Aspat : 22 - prawidłowo do 40
Alat : 15 - prawidłowo do 38
a w surowicy krwi nie stwierdzono mi obecności antygenu HBs
A wyniki na WZW C dostane za 2 tygodnie .
Dodam tylko że przez 5 miesięcy ćwiczyłem ,jadłem duzo piersi z kurczaka dużo ryżu ,ogólnie dużo białka sporzywałem ,pracowałem 3 lata na nockach ,czy to mogą być objawy przez to ? ,aha tydzień temu wróciłem z Cypru miesiąc wakacji miałem od kąd wróciłem boli mnie głowa ,taka ciężka sie wydaje ,bolą mnie oczy ,może to być przez zmiana klimatu ?? w Anglii 3 lata klimat wilgotny ,chwile w Polsce i Cypr klimat gorący.Dzieki wielkie za jakąś pomoc w sprawie tych wyników oczów i głowy.Pozdrawiam Lamps.
Bilirubina całkowita : 0,53 - wartość prawidłowa od 0,2 do 1,2
Aspat : 22 - prawidłowo do 40
Alat : 15 - prawidłowo do 38
a w surowicy krwi nie stwierdzono mi obecności antygenu HBs
A wyniki na WZW C dostane za 2 tygodnie .
Dodam tylko że przez 5 miesięcy ćwiczyłem ,jadłem duzo piersi z kurczaka dużo ryżu ,ogólnie dużo białka sporzywałem ,pracowałem 3 lata na nockach ,czy to mogą być objawy przez to ? ,aha tydzień temu wróciłem z Cypru miesiąc wakacji miałem od kąd wróciłem boli mnie głowa ,taka ciężka sie wydaje ,bolą mnie oczy ,może to być przez zmiana klimatu ?? w Anglii 3 lata klimat wilgotny ,chwile w Polsce i Cypr klimat gorący.Dzieki wielkie za jakąś pomoc w sprawie tych wyników oczów i głowy.Pozdrawiam Lamps.