SFD - po prostu najlepsze ceny! RABATY DO 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Zapach potu

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 2673

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 223 Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 3646
Witam,
mam pytanie o zapach potu bo wyczułem u siebie, że mój ma chyba zapach amoniaku. Wcześniej nie miał takiego zapachu do pory, kiedy zacząłem liczyć makro. I nie pachniał tak od razu tylko po gdzieś 3 miesiącach trzymania michy. Czy to może być od spożywania większej ilości białka niż wcześniej? Jem go około 2g na kg masy ciała wliczając ze wszystkiego. Czytałem gdzieś o tym i ktoś napisał, że jak się ćwiczy i spożywa się go sporo to pot może mieć taki zapach. Co o tym sądzicie?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
krzykacz Moderator
Ekspert
Szacuny 20658 Napisanych postów 71746 Wiek 43 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 577504
Każdy jest inny pot może mieć taki czy inny zapach łagodny/ostry, ale za smród odpowiedzialne są bakterie. Przy niektórych chorobach też zpach potu się zmienia ale tutaj nic nie wskazuje że chłop jet chory. Możliwe, że masz sfatygowane już koszulki które nawet wyprane bardzo szybko zmoczone oddają ten przydki zapach który przechodzi na pachy nawet jak ją zdejmiesz - ja takie już wyrzucam.

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
krzykacz Moderator
Ekspert
Szacuny 20658 Napisanych postów 71746 Wiek 43 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 577504
Zdrowy przebadany ostatnio?

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
Początkujący
Zdrowy. Może zmniejszę białko do 1,6g/kg. Czy to będzie nadal dobra ilość na redukcję i masę?
...
Napisał(a)
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 8981 Napisanych postów 84056 Wiek 50 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 710575
„ Czy to może być od spożywania większej ilości białka niż wcześniej? Jem go około 2g na kg masy ciała wliczając ze wszystkiego. Czytałem gdzieś o tym i ktoś napisał, że jak się ćwiczy i spożywa się go sporo to pot może mieć taki zapach. Co o tym sądzicie?

————————————————————-
2 g białka na kg masy ciała to nie jest jakaś specjalnie duża opcja dla zdrowej osoby . Mysle , ze przyczyna będzie gdzie indziej .
Oczywiście warto wykonać badania . Na początek podstawowe mocz plus morfologia . Nie zaszkodzi .

TRENINGI KATOWICE Sebastian Szmit

Kompleksowe prowadzenie online
https://sebastianszmit.pl/  ZAPRASZAM

...
Napisał(a)
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17740 Napisanych postów 133536 Wiek 42 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1467634
zrób badania, zobaczysz co i jak.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
krzykacz Moderator
Ekspert
Pot to jedno, mocz/kupa gazy jak..?

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
Początkujący
Mocz, kupa i gazy są ok. Mocz oddaję 4-6 razy dziennie i nie cuchnie, stolec jest też ok, nie mam wzdęć ani innych tego typu.
...
Napisał(a)
Początkujący
A w ogóle jak się buduje masę przez kilka lat to można przez tak długi czas spożywać te 2g cały czas? Czy trzeba robić jakieś przerwy i trochę zmniejszać?
...
Napisał(a)
krzykacz Moderator
Ekspert
Z czasem podaż się zmienia.
1

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
Początkujący
Bo teraz tak gdzieś już rok trzymam 2g, budowałem masę kilka miesięcy a teraz 1,5 miesiąca chciałem zrobić mini cut'a.
...
Napisał(a)
Początkujący
W ogóle wcześniej jak nie liczyłem makro jeszcze to jadłem co chciałem i ile chciałem przez gdzieś 1,5 roku jak zacząłem ćwiczyć nie licząc nic i zbudowałem kilka kg dobrej jakościowo masy zostawiając przy tym widoczny 6pak bez nadmiernego zalania. Wtedy w pocie nie odczuwałem nic jak tak jadłem. Ogólnie jadłem dużo i czasem też sporo słodkiego itp. A od niedawna właśnie jak zacząłem liczyć wszystko to ten pot ma taki zapach a jem o wiele czyściej i zdrowiej. Białka jak tak sobie porównałem to wcześniej jadłem raczej mniej niż te 2g jak teraz mam.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Chondromalacja st.1 w lewym kolanie

Następny temat

Opuchnieta jedna piers

electro
Polecane artykuły