Siema. Robilem dzisiaj rezonans magnetyczny prawego kolana i oto wyniki:
wiezadlo krzyzowe przednie - zmiany przeciazeniowe z zachowaniem ciaglosci wiezadla
- // - tylne - prawidlowe
wiezadlo poboczne piszczelowe - prawidlowe
wiezadlo poboczne strzalkowe - prawidlowe
wiezadlo rzepki - prawidlowe
lakotki - niewielkie zmiany zwyrodnieniowe w rogu tylnym lakotki przysrodkowej, pozostale rogi bez cech uszkodzen
kosc udowa - chrzastka stawowa w normie
kosc piszczelowa - chrzastka stawowa w normie
rzepka - polozenie prawidlowe, chrzastka stawowa zachowana, troczki rzepki bez uszkodzen
plyn - bez wysieku w stawie
cialo tluszczowe - jednorodne
dol podkolanowy - bez zmian ogniskowych
Chcialbym dowiedziec sie czy po tych wynikach ktore napisalem grozi mi artroskopia badz inny zabieg czy operacja. Bardzo prosze o pomoc osoby ktore sie na tym w miare znaja bo na pewno sa takie na tym forum lub moze ktos mial podobny przypadek co ja i juz jest w tym bardziej rozeznany
Z gory thx za pomoc. 
wiezadlo krzyzowe przednie - zmiany przeciazeniowe z zachowaniem ciaglosci wiezadla
- // - tylne - prawidlowe
wiezadlo poboczne piszczelowe - prawidlowe
wiezadlo poboczne strzalkowe - prawidlowe
wiezadlo rzepki - prawidlowe
lakotki - niewielkie zmiany zwyrodnieniowe w rogu tylnym lakotki przysrodkowej, pozostale rogi bez cech uszkodzen
kosc udowa - chrzastka stawowa w normie
kosc piszczelowa - chrzastka stawowa w normie
rzepka - polozenie prawidlowe, chrzastka stawowa zachowana, troczki rzepki bez uszkodzen
plyn - bez wysieku w stawie
cialo tluszczowe - jednorodne
dol podkolanowy - bez zmian ogniskowych
Chcialbym dowiedziec sie czy po tych wynikach ktore napisalem grozi mi artroskopia badz inny zabieg czy operacja. Bardzo prosze o pomoc osoby ktore sie na tym w miare znaja bo na pewno sa takie na tym forum lub moze ktos mial podobny przypadek co ja i juz jest w tym bardziej rozeznany