Szacuny
4
Napisanych postów
409
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
9295
witam, kupiłem sobie tran w kapsułkach i mam do was pytanie ile ich łykać dziennie.. w wyszukiwarce znalazłem ze tych kapsułek trzeba łykać z 15 ... ale na opakowaniu jest napisane: Sposób użycia: 2 razy dziennie po 1-2 kapsułki podczas posiłków. Nie należy przekraczac zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Szacuny
0
Napisanych postów
214
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
1869
wydaje mi się, ale podkreślam wydaje... na podstawie omegi, że nic by się nie stało, jakbyś łykał takich kapsułek nawet 8 dziennie :] ale lepiej poczekaj na jakiegoś fachowca :]
Szacuny
4
Napisanych postów
684
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
25245
Tran to tluszcz prawie prosto z ryb czy tam ssakow w ktorym oprocz kwasow tluszczowych nienasyconych jest duzo wit AD, ktorych nadmierne spozycie moze prowadzic do hiperwitaminozy. Natomiast OMEGI jak sama nazwa wskazuje jest to koncentrat ww wymienionych kwasow
Szacuny
4
Napisanych postów
409
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
9295
no coż .. ale kupiłem .. z głupoty bo najpierw was nie zapytałem co kupić .. ;p ale jak kupiłem to jest .. i trzeba go zeżreć no nie ? xD to podaj ktos optymalna ilość tych kapsułek dziennie .. tak aby dostarczyc w miare omegi 3 oraz nie doprowadzic sie do hiperwitaminozy czyli tak zeby był wilk nasycony i owca cała
Szacuny
2
Napisanych postów
989
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
9863
Ja bym na Twoim miejscu lykal 5 g tranu - czyli tyle ile dostarczalbym pijac lyzeczke dziennie. Czyli wychodzi 10 kapsulek. Na drugi raz kup tran w plynie lub omega-3 (rozumiem, ze w tym celu kupiles tran).
pzdr
A jakie jest największe kłamstwo świata? - spytał zaciekawiony młodzieniec.
- To mianowicie, że nadchodzi taka chwila, kiedy tracimy całkowicie panowanie nad naszym życiem
i zaczyna rządzić nim los. W tym tkwi największe kłamstwo świata.