SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

dieta pod ta bakterie... yyy cukier?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1800

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 147 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1097
Witam...

Chciałbym się spytać jaka dieta była by najbardziej odpowiednia pod gronkowca złocistego,w czasie jego leczenia??? Brak cukru?

Z góry dzięki, a i tu jest info mego tematu:
https://www.sfd.pl/Gronkowiec..._wszystkich_i_wszystko.-t556779.html

jakies male zainteresowanie hehe

Zmieniony przez - kits w dniu 2010-01-01 19:29:18
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 147 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1097
odświeżam, chyba że po prostu nikt nie ma o tym pojęcia.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
może się przyda
"1. Unikanie żywności, która zawiera składniki sprzyjające namnażaniu się chorobotwórczych grzybów i bakterii.
Pożywki dla grzybów i bakterii:

* cukier, wyroby cukiernicze, słodzone napoje;
* produkty z oczyszczonej mąki pszennej i białego ryżu;
* wyroby zawierające drożdże;
* mleko krowie, sery żółte i pleśniowe;
* mięso wieprzowe i konserwy mięsne;
* surowe i wędzone ryby.

2. Unikanie pożywienia zawierającego alergeny.
Silnymi właściwościami alergizującymi charakteryzują się: białko jajka kurzego, mleko, kakao, orzechy, migdały. Wśród warzyw najczęściej uczulają pomidory i cebula, wśród owoców - cytrusy, truskawki i poziomki. Jednak według dr Werthmanna pierwotnymi alergenami są produkty wytwarzane z mleka krowiego oraz jaj kurzych. Neutralne formy mleka: "zsiadłe" mleko, maślanka i masło.

3. Spożywanie produktów zrównoważononych z punktu widzenia kwasów i zasad.
Łączne spożywanie określonych grup produktów powoduje zaburzenia w procesie trawienia. Niestarwione resztki pożywienia zalegają w przewodzie pokarmowym i zaczynają gnić, fermentować. Na utrzymanie równowagi kwasowo-zasadowej w procesie trawienia ogromny wpływ ma zastosowanie diety rozdzielnej.

Dieta rozdzielna opiera się na założeniu, że produkty bogate w białko i te, bogate w węglowodany powinny być spożywane osobno. Białka trawione są w kwasie. Natomiast weglowodany rozkładane są w środowisku zasadowym. Jeśli jednoczesnie do żołądka trafią produkty białkowe i węglowodanowe wówczas żołądek wytwarza zarówno kwaśne i zasadowe soki trawienne, które szybko się neutralizują, pozostawiając w żołądku słaby, wodnisty roztwór. Zastosowanie diety rodzielnej nie pozwala na to, ponieważ jedna i druga grupa produktów jest spożywana osobno - o innej porze.

Podstawowe produkty węglowodanowe:
płatki zbożowe, kukurydziane, ryż, kasza, mąka, ziemniaki, otręby owsiane, pieczywo pełnoziarniste: razowe, graham, pieczywo chrupkie itd.

Podstawowe produkty białkowe:
jajka, mleko, wieprzowina, wołowina, cielęcina, drób, dziczyzna, dorsz, halibut, flądra, kergulena, mintaj, morszczuk, pstrąg, sola, sandacz, kraby, małże, raki itp."

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 147 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1097
Dobrze, dziekuje.

kurcze troche to koliduje z silownia, duzo potraw musze wykreslic z jadlospisu. Jeszcze raz dzieki...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
masz zamienniki przecież da radę spokojnie pozdr

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Tłuszcze - kiedy jakie?

Następny temat

plan żywieniowy + kreatyna

WHEY premium