SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Zestaw Obiadowy

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 6496

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 60 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1886
Składniki
3 Filety z Kurczaka
3 Papryki
1 Por
4 Marchewki
3 Łyżki Oliwy
30 Dag Ryżu
Przyprawy ( Pieprz Vegeta Maggia )
2 Łyżki Przecieru

1 Filety kroimy w paski i skrapiamy Maggi . Odstawiamy . Ryż płuczemy Zalewamy 2 szklankami wrzącej wody i gotujemy dodając pod koniec po 1 łyżce Oliwy i Vegety

2. Filety smarujemy oliwą o gotujemy w wodzie.

3. Na Tarce o dużych oczkach ścieramy marchewkę . Pora przekrawamy wzdłuż i kroimy w cienkie paseczki . Dodajemy pokrojone w kostkę papryki . Warzywa dusimy na 1 lyżce oliwy podlewamy wodą i pod koniec dodajemy 2 łyżki przecieru ( Warzywa nie mogą być bardzo miękkie)

Warzywa łączymy z mięsem i całość dusimy 5 Minut Podajemy z ryżem


PS: Zdjęcie i wartości podam wieczorem




Zmieniony przez - Mawashi w dniu 2009-02-12 15:20:54
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 291 Napisanych postów 17217 Wiek 44 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 86319
W jakim celu smarujesz kurczaka olejem przed gotowaniem?

"Lepiej być kanciastym czymś, niż okrągłym niczym"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 60 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1886
Do Poprawy smaku tam mnie uczyli w szkole gastronomicznej i dzięki temu mięso nie traci swoich wartości ;)

PS : Niech jakiś moderator zmieni 1 łyżce Oleju i Vegety zamiast Oleju oliwa ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 291 Napisanych postów 17217 Wiek 44 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 86319
Aha, nie wiedziałem. Wydawało mi się, że w goroącej wodzie i tak spłynie. Zobaczymy jak bedę gotował kuraka.

"Lepiej być kanciastym czymś, niż okrągłym niczym"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 33 Napisanych postów 5537 Wiek 53 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 47895
Tak, mozna smialo minimalnie namarynowac oliwa i maggie(albo sosem sojowym) i potem dusic na wodzie. Reczywiscie beda bardziej chrupkie...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 1069 Wiek 50 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 25791
wow to ciekawostka z ta oliwą , wypróbuję napewno
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Czary mary na patelni :)

Następny temat

Tuńczyk Ryż ? To też może być wyśmienite !

WHEY premium