...
Napisał(a)
Ciekawostka na sam koniec o zupkach "chińskich".Zupki chińskie tak naprawdę nie zostały tam wymyślone.To pomysł Japończyka Momofuku Ando.Pomysł rozpuszczalnej zupki błyskawicznej narodził się tuż po II wojnie światowej, gdy Ando zauważył długą kolejkę ludzi oczekujących przed uliczną budką serwującą zupę sojową z makaronem (jap. ramen). Sądził, że uda mu się stworzyć produkt, który będzie łatwo dostępny i pomoże zwalczyć chroniczne w powojennych czasach niedobory żywności. Po licznych próbach, jego wynalazek pojawił się na rynku w 1958 r.Firma Nissin, którą Ando założył w 1948 r., zasłynęła nie tylko z produkcji pierwszej błyskawicznej zupki, do której przygotowania potrzeba jedynie gorącej wody, ale także z późniejszych innowacji m.in. zupek w wodoodpornych plastikowych kubkach oraz zupek przeznaczonych dla astronautów.Ando, który zmarł w styczniu tego roku na zawał serca, zdobył w Japonii ogromną popularność. W 1999 r. w Osace działalność rozpoczęło muzeum poświęcone "chińskim zupkom". W przeprowadzonym w 2000 r. sondażu, wymyślony przez Ando produkt został okrzyknięty najważniejszym japońskim wynalazkiem XX w.
...
Napisał(a)
a jak mam takie pytanie odbierznie tematu, jakie białko w nocy ? Bo tak słodkie nie moze być bo insulina straci na tym wiec jakie o smaku naturalnym
Nie doradzam w kwestii dietetyki - korzystam z prywatnego centrum dietetycznego.
Nie doradzam w temacie hormonów - nie jestem lekarzem.
Fizyki nie oszukasz ESP, ABS i ASR tak samo jak psychiki psychotropami i substancjami psychodelicznymi.
Polecane artykuły