SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Chlebek cytrynowy ;-)

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1305

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Z nadmiaru cytryny to i chleb powstaje

Z racji, że pieczywa nie jadam, a czasem bym chciała To stworzyłam coś na wzór chleba, można zjeść z dżemem, nutellą z avokado, super też smakuje z jogurtem naturalnym i łyżeczką miodu, albo w mojej po treningowej wersji z rozgniecionym bananem, wheyem i odrobiną wody.

Bardzo smaczne



Przygotowanie:


Jajka rozbić i zblendować z mąką oraz proszkiem do pieczenia i stevią (można zastąpić innym słodzidłem). Gdy masa stanie się już jednolita (będzie bardzo gęsta) dolać powoli mleka. Tak, by wszystkie składniki się ładnie połączyły, a masa nie była za gęsta.
Do masy dodać skórkę z cytryny (u mnie z 2 cytryn) oraz białko (u mnie smak biała czekolada) i zblendować ponownie do połączenia się składników.
Całą masę włożyć do wcześniej wyłożonej papierem keksówki i zapiekać około 50min na 180 stopniach.
Po wyznaczonym czasie wyjąć keksówkę i całość ciasta oblać sokiem z 2 cytryn, poczekać, aż sok się wchłonie i cisto wystygnie.
Można pokroić i jeść Smacznego


















1

W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html 

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94913 Napisanych postów 364908 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1670422
Bardzo fajny ci ten chlebek wyszedł
2

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 351 Napisanych postów 2013 Wiek 41 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 23896
super pomysł, bardzo mi smakuje ciasto z mąki ryżowej - jest takie piaskowe
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Dzięki Łodek

Ja też lubię, babki wychodzą rewelacyjnie, dodałam białka i wyszedł taki twardszy Bo o taką konsystencję chodziło
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

sos pomidorowy do ryby

Następny temat

Posiłek z dużą ilością węgli?

WHEY premium