Składniki:
- mąka (u mnie pół na pół ryżowa i owsiana ) - 240 g.
- masło extra - 120 g.
- jaja - 2 szt.
- mleko kokosowe - 250 g.
- orzechu włoskie - 40 g.
- rodzynki - 30 g.
- mango - 150 g.
- banan - 140 g.
- proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
- cynamon - 1/2 łyżeczki
- gałka muszkatołowa - 1/4 łyżeczki
- sól - szczypta
- słodzidło - u mnie pół szklanki erytrytolu
Przygotowanie:
1. roztopione masło, mleko kokosowe i jaja miksujemy
2. mąki, proszek do pieczenia, przyprawy przesiewamy przez sitko i łączymy ze sobą
3. łączymy pkt 1 z pkt 2
4 dodajemy banana - blendujemy
5. dodajemy pokrojone mango, rodzynki i orzechy mieszamy
6. przelewamy do foremki - u mnie keksówka
7. pieczemy w 180 stopniach 50 minut, do suchego patyczka
Smacznego !
Wartości całości:
Kcal: 2900
B: 46
W: 246
T: 191
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html