Składniki
Brokuł - ok 600g (świeży)
Makaron (orkiszowy) - 200g
Szynka konserwowa - 200g
Ser - 200g
Jogurt naturalny - 150g
+ Śmietana 12% (nie koniecznie) - 50-100g
Pieprz, sól, bazylia, czosnek, oregano - wedle uznania.
Przygotowanie
Brokuł i makaron gotujemy przez ok. 10min. Ser ścieramy na tarce, a szynkę kroimy w drobną kostkę. Gdy makaron i brokuł się ugotują to do naczynia wsypujemy makaron, następnie posypujemy go 1/2 wcześniej startego sera, na to kładziemy szynkę i polewamy to wszystko jogurtem naturalnym, doprawiamy, układamy brokuł i kolejny raz posypujemy go startym serem. Naczynie przykrywamy i wkładamy do wcześniej nagrzanego piekarnika na ok. 200 stopni na 20min.
B/W/T na całość - 110/170/55 -> 1615 Kcal
B/W/T na 100g - 9,5/12/4,5 -> 126,5 Kcal
BWT - Podane bez śmietany !
Smacznego !
Zmieniony przez - SnicK w dniu 2014-06-13 15:49:57
http://www.sfd.pl/[BLOG]_SnicK__W_drodzę_po_wymarzoną_sylwetkę._-t1081650.html
"Pasja rodzi profesjonalizm, a profesjonalizm daje jakość, jakoś to jest luksus"