Witam,mam pytanje odnosnie retencji wody w organizmie od dluzszego czasu na po okresie redukcji zauwazylem ze mam problemy z woda zazwyczaj nie pije dluzo wody max 1 L .Aktualnie staram sie pic tej wody ponad 2 L i po wypiciu sporej ilosci strasznie puchna mi nogi nawet 2cm w obwodach .....Waga skacze jak tylko chce wacha sie miedzy 71,5do 74 nawet no ludzie nie wiem juz co mam robic .Wszystko jest ok jak pije malo waga spada itp A jak zaczne to masakra na treningu mam czasami tak rece spompowane ze ciezko bica robic ...Wieksza ilosc wody zaczolem pic bo widze ze mam z tym problem a fu jeszcze gorzej wychodzi....Czy moze byc to wina zle dzialajacej gospodarki hormonalnej...Mam lekko ginekomastie ,takze jakies zaburzenia sa . Nie biore zadnych srodkow dopingujacych itp Ginekomastia pojawila sie w okresie dojrzewania a teraz mam 18 lat juz .I nie znika ...
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Problem tkwi najprawdopodobniej w diecie. Przeanalizuj swoją dietę pod względem soli i ogólnie pod względem zdrowotnym. https://www.sfd.pl/######_Najważniejsze_tematy_dla_JUNIOR_a_!!!!!_######-t834427.html
...
Napisał(a)
Może też być tak przez to, że wcześniej nie byłeś wystarczająco nawodniony, a teraz gdy zacząłeś pić odpowiednią ilość wody organizm zaczyna ją magazynować, bo "obawia" się, że znowu go odwodnisz. Przyzwyczaj organizm do takiej ilości wody.
...
Napisał(a)
Wykonaj jonogram + chlorki i zobacz czy czegoś jest w nadmiarze. Jeśli sodu trzeba kupić wodę z niską zawartością. Poza tym nie pij na siłę, bo nadmiar organizm i tak wyleje. Pij tyle ile masz pragnienia.
doping & zdrowie
...
Napisał(a)
Tzn, że te standardy typu "minimum 2 l wody na dobę" to takie gdybanie?
...
Napisał(a)
Organizm działa tak, że jeśli coś potrzebuje idzie impuls do mózgu a człowiek robi co mózg mu podpowiada. Jeśli potrzebne jest ~3L wody to tyle wody człowiek wypije. Picie na siłę niczego nie daje bo jeśli org nie jest potrzebna taka ilość płynu to ją po prostu wydali.
doping & zdrowie
...
Napisał(a)
No tak, jeżeli komuś się wydaje, że jego organizm potrzebuje 0,7 -1 l wody na dobę to znaczy, że nie odczytuje/ ignoruje sygnały od mózgu. Często widzę kolesi na siłowni z butelką 0.3 l ,którzy spływają potem
Zmieniony przez - justtraning w dniu 2015-10-20 11:37:02
Zmieniony przez - justtraning w dniu 2015-10-20 11:37:02
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!