Z tego c wyczytałem na oficjalnej stronie shidokanu to są sa tam 3 formuły walki
1.bare knuckle (bez rąk na głowe)
2.thai kick boxing (z rekami na głowe)
3- i to mnie najbardziej interesuje "grappling (submission fighting)."
Interesuje mnie czy sa jakies zawody własnie w tej ostatniej formule shidokan karate???
Czy dźwignie i duszenia mają specyficzne i wykształcone przez własny styl czy tez (co byłoby lepszym rozwiazaniem) korzystaja z "dobroci" innych czysto graplerskich styli -bjj,zapasy,judo????
Czy dopuszczalny jest tak popularny i skuteczny atak na nogi????Czy tez sprowadzanie do parteru ma sie odbywac raczej przez wycięcia lub rzuty??
Jesli ktoś trenuje ten styl lub wie coś wiecej bede wdzięczny.
KAIN
Minister spraw wewnętrznych w dziale Liga NHB
"The ground is my ocean, I'm the shark, and most people don't even know how to swim."
1.bare knuckle (bez rąk na głowe)
2.thai kick boxing (z rekami na głowe)
3- i to mnie najbardziej interesuje "grappling (submission fighting)."
Interesuje mnie czy sa jakies zawody własnie w tej ostatniej formule shidokan karate???
Czy dźwignie i duszenia mają specyficzne i wykształcone przez własny styl czy tez (co byłoby lepszym rozwiazaniem) korzystaja z "dobroci" innych czysto graplerskich styli -bjj,zapasy,judo????
Czy dopuszczalny jest tak popularny i skuteczny atak na nogi????Czy tez sprowadzanie do parteru ma sie odbywac raczej przez wycięcia lub rzuty??
Jesli ktoś trenuje ten styl lub wie coś wiecej bede wdzięczny.
KAIN
Minister spraw wewnętrznych w dziale Liga NHB
"The ground is my ocean, I'm the shark, and most people don't even know how to swim."