Wersją nisko-ww składniki:
- 200g schabu z kością
- 120g Hortex warzywa na patelnię
- Oliwa z Oliwek 15g
Wpierw odcinamy kość ze schabu. Następnie go rozbijamy tłuczkiem. Po rozbiciu solimy i pieprzymy(osobiście pieprzu nie żałuję bo wtedy jest najlepsze). Wcieramy pieprz i zostawiamy na 15min(mogą być inne przyprawy). Po 15minutach schab kroimy na drobną kostkę i po pokrojeniu znowu pieprzymy(opcjonalnie oczywiście). Rozgrzewamy patelnię, dodajemy odrobinę oliwy z oliwek(ok 1-2małe łyżki starczą) i wrzucamy schabik. Gdy schabik zacznie nabierać kolorów wrzucamy warzywa(ja dodałem 120g)[oczywiście ich nie rozmrażamy wcześniej] i nakrywamy przykrywką. Co jakiś czas mieszamy.
składniki odżywcze: 32g białka, 40g tłuszczy(zdrowych), 10g węgli i 524kcal(kcal w dużej mierze zależy od oliwy i ilości schabu). Bardzo dobrze również smakuje zmieszane z ryżem, trochę gorzej z kaszą. Świetny posiłek na obiad.
Zmieniony przez - konar128 w dniu 2008-10-13 19:32:24