Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
20
Napisanych postów
4869
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
42946
Chwileczke, ja nie napisalem ze Uwe ma brac prolongatum tylko ze prolo bedzie lepszy niz omna w odpowiedzi na jego teoretyczne pytanie(czyt pierwszy post).
Natomiast co do Uwe, jego wieku i koksowania to nie polecam zadnego koksu 16sto latkowi a juz na pewno nie testosteron.
Uwe jezeli juz koksowales to widac nie wyciagasz zadnych wnioskow z rzeczy pisanych w tym dziale.
Moderator dzialu doping
Szacuny
15
Napisanych postów
1433
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
23405
Nikt tu nie doradzal Uwe-mu jak ma brac. Podzielilismy sie opinia odnosnie estrow testosteronu bo chlopak nie spi po nocach
Tak juz calkiem na powaznie, jesli ktos pokaze mi chociaz jeden post gdzie doradzam 15-16 latkowi to dostanie ode mnie pudelko omy/deci/winstrolu do wyboru Mowie powaznie, szukajcie
Szacuny
17
Napisanych postów
954
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
13815
no dobrze a gdzie j anapisalem ze mu doradzacie? napisalem tylko ze mu nei odradzacie w przeciwienstwie do wielu innych postow w ktorych mlodzi isza ze chca cos wziasc a to czy uwe cos bral czy nei to nei istotne bo skoro juz sobie zrobil krzywde to po co ma robic wieksza...
Szacuny
58
Napisanych postów
10634
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
36062
Martin....bo odradzamy z grzeczności...a od uczenia 15/16 latków, żeby nie brać niedobrych sterydów to są rodzice... a tutaj każdy może sobie w profilu napisać, że ma 28 lat... ja np. tak na serio to mam 12 i ćwiczę na siłowni od 4 lat.... na właśnie jestem po 9 cyklu ... Ted - jakby co, to deka dla mnie... IP?