Szacuny
4
Napisanych postów
78
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
695
Witam, kupiłem sa rowerek stacjonarny pod koniec tamtego roku i mam w zasadzie 2 pytania do niego:
-Czy jest mozliwe spalenie ok 700-800 kcal w okolo 50 min(30 km przejechanych-predkosc 35-40km/h)
I czy jest jakims starasznym bledem jak jezdze co 2 dni po 20 km(czasem 10 codziennie) i tak w tygodniu srednio robie ok 50-80 km.
Pozdrowienia
To co masz zrobic dzisiaj,zrob pojutrze. Bedziesz miec 2 dni wolnego
Szacuny
1
Napisanych postów
589
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
10767
-Czy jest mozliwe spalenie ok 700-800 kcal w okolo 50 min(30 km przejechanych-predkosc 35-40km/h) musisz podjac kiedys 50min trening i sie o tym przekonac
Szacuny
4
Napisanych postów
78
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
695
Mam w rowerze urzadzenie ktore liczy mi dystans,czas i ilosc spalanych kalorii dlatego pytam. Swoja droga to juz tak jezdilem dlateo pytam-zreszta robiac co kolwiek nie mam kalkulatoru w mozgu i nie wiem ile kalorii spalam
Szacuny
1
Napisanych postów
589
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
10767
Mam w rowerze urzadzenie ktore liczy mi dystans,czas i ilosc spalanych kalorii to jak masz to po kiego pytasz? Przeciez jak zaczniesz taki trening to na biezaco bedziesz mial wyswietlana predkosc,dystans,czas i spalane kalorie
Szacuny
3
Napisanych postów
196
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
1315
wow, podziwiam cie...
ja mam rowerek stacjonarny i uwierz mi, nie spalisz tylu kalorii. poza tym jak ty musisz zasuwac na tym rowerze skoro osiagasz 40 km/h??
na rowerze zwyklym oczywiscie bo jak rower "rozbujasz" to pozniej idzie lekko, a na stacjonarce masz staly opor.
moje zdanie: licznik ci nawala, ale to tylko moje zdanie
Mogę swoje życie pięknie rozwinąć, ale też pięknie zniszczyć...
Szacuny
3
Napisanych postów
196
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
1315
wiem ze mozna zmieniac...
wiem, bo mam...
poza tym kady rowerek ma inny opor. jezeli przez godzine pedalujesz z ta sama predkoscia to i tak watpie, ze spalisz te 700 kcal.
nie wiem, moze sie nie znam, ale szczerze w to watpie. zaden licznik nie jest wiarygodny, moze zacznij jazde na rowerze traktowac jako przyjemnosc.
a rozgrzeweczke przed rowerkiem robisz?
Szacuny
4
Napisanych postów
78
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
695
Z ta sama predkoscia staram sie nie jechac caly czas, tylko zaczac najpierw spokojnie(ok 30 km/h w tym licznikup) zeby po 2-3 km na jechac szybciej(35-40km/h) i na pare chwil przyspieszac do 45-50 km/h.
Zazwyczaj sie chwile rozciagam przed jazda ale to roznie bywa
Szacuny
1
Napisanych postów
589
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
10767
ja w ciagu intesywnego treningu, czyli sr predkosc 35km/h, czas 30 min spalilem bodajze 260kcal(nie pamietam dokladnie bo dawno to bylo poki jeszcze licznik dzialal)
Szacuny
3
Napisanych postów
196
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
1315
no jak juz mowilam, watpie zebys mial taka predkosc. ty chybaa kolarzem jestes skoro osiagasz prawie 50 km/h. moze sie przesiadz na kolarzowke, to bedzieszn robil kariere, skoro takie predkosci osiagasz na stacjonarce.
poza tym, rozgrzewka musi byc