Szacuny
1
Napisanych postów
209
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
2115
Mam takie pytanko do trenujacych muay thai odlacznie tego kopniecia czy technika jego wykonania wyglada tak:
- krok o okolo 45 stopni
- (prawa noga kopie) teraz wypychamy biodro do przody tak ze cala czesc uda i biodro ciagnie cala noge do gory
- nastepnie robimy skret jednoczesnie noga ktora kopie jak i wykroczna
Najbardziej mnie zastanawia te wypchniecie biodra do przodu czy to jest prawidlowa technika ma filmikach na yt nic takiego nie widac a kazdy trener (bylem juz u 3) pokazuje nieco inaczej i tylko 1 z nich powiedzial o wypchniecu biodra do przodu przy kopnieciu .
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Nie myl tylko round kicka z roundhousem, bo to dwa różne kopnięcia. W round kicku siła kopnięcia idzie raczej w przód, w roundhouse jest to ruch obrotowy.
Szacuny
1
Napisanych postów
209
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
2115
dzieki za info jak wroce z roboty sprawdze te kopniecia jeszcze raz wielkie dzieki jak jeszcze mozesz wyjasnic co z tym biodrem bede wdzieczny pozdrawiam
Szacuny
2
Napisanych postów
346
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
4656
Tak, wypchnięcie biodra do przodu jest prawidłowym, a wręcz niezbędnym elementem. Jak wyciągasz biodro to wchodzisz w przeciwnika całym ciałem, a nie tylko nogą. Jak zostawiasz dupę z tyłu to nici z mocnego kopnięcia. Podobny manewr biodrem jest też w frontkickach i kolanach. Jak potrenujesz dłużej to zrozumiesz po co to jest, a raczej poczujesz.
Szacuny
1
Napisanych postów
209
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
2115
Jak juz wspomnialem bylem juz u 3 trenerow 2 z nich bylo i walczylo w thailand jeden prowadzi klub kick fit i niby tez ma tam jakies osiagniecia.Pytajac sie ich jak to ma wygladac pokazuja ale jakos nie widze zeby wypychali biodra do przodu , trenujac na padach tez jakos mnie nie poprawiali , zobacze dzisiaj ide do spirit dojo prowadzony przez Paula Daley Semtex wiec zobaczym co i jak.