SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Różne wartości odżywcze Kurczaka - według etykiet?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 806

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51569 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Pytanie odnosnie etykiet z kurczakiem.
W jednym sklepie kupuje kurczaka ktory ma 31g białka na 100g , a w drugim sklepie z innej firmy ten kurczak ma 21g białka na 100g, za to w trzecim ten kurczak ma 25g białka na 100g.. Dla skubigroszów ta pierwsza opcja jest jak najbardziej korzystna, mniej kurczaka - wiecej białka, ale czy napewno?
Czy ktoś się orientuje dlaczego są tak duże roznice miedzy wartosciami odzywczymi? Wiadomo inna farma, kurczaki mogą być karmione inaczej ale żeby aż taka różnica?
Poprostu teraz mam problem jak liczyć tego kurczaka w diecie.. Przyjąć jakąś srednia wartosc i nie patrzec na etykiety?
Co o tym sądzicie?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 507 Wiek 37 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 4546
Ogólnie przyjętą wartośc białka w 100 g ,jaką ja znam to 21.5 g/100g
pzdr

I'll fight like never before !

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51569 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Wiec o co chodzi z kurczakiem z 31g? Kit czy poprostu tak nasterydowana kura?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 507 Wiek 37 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 4546
zawyżają wartości produktów.
kit;]

I'll fight like never before !

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6280 Napisanych postów 76091 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755138
Każdy rodzaj mięsa, który ma niską zawartość tłuszczy będzie miał ok 20% białka. Przeczytaj dokładnie etykietę, czy wartość podana jest w 100g.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dwa pytania.

Następny temat

Pytanie dotyczące diety redukcyjnej:) krótkie

WHEY premium