Witam serdecznie mam 20 lat, jakiś czas temu zaczałem trenowac Muay Thai, nie uzywam suplementow, jedynie staram sie prowadzić jako tako dobra dietę, ale końcem kwietnia mam pierwszą walkę i zamierzam przygotować sie w 100% i wygrać, aktualnie mam 3 treningi w tygodniu, od nowego roku chce dorzucić kolejne 3 tj. Poniedziałek środa piątek sobota Muay Thai, a wtorek i czwartek brazylijskie ju-jitsu + niedziela basen, sauna , jacuzzi. Obawiam się , iż dla organizmu może to być wyniszczenie tymbardziej , że pracuje od poniedzialku do piatku po 9-10h planuje zakupić ihs high kick oraz creafight, myślicie , że to dobry pomysł? Może ktoś z Was móglby mi coś poradzic, bo w kwestii suplementacji jestem blady. Pozdrawiam oraz życze Szczesliwego Nowego Roku.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Poczytaj w podwieszonym temacie "najciekawsze posty dzialu uderzane" o suplementacji. Jak nie ma dzialajacego linku to wpisz nazwe artykulu w google i wzajemnie :)
...
Napisał(a)
a to bjj po co Ci do muay thai? nie lepiej jakiś boks dorzucić, albo wytrzymałościówkę?
jak długo trenujesz?
pamiętaj, żeby zostawić przynajmniej jeden dzień na regenerację, bo się zajedziesz i żadne suplementy nie pomogą.
jak długo trenujesz?
pamiętaj, żeby zostawić przynajmniej jeden dzień na regenerację, bo się zajedziesz i żadne suplementy nie pomogą.
"No matter your goal, achieving it always starts with belief
- do not underestimate the strength within."
http://www.sfd.pl/Lady_M/_The_only_limit,_is_the_one_you_set_yourself_-t958189.html
...
Napisał(a)
Możliwe, że kiedyś będe chciał wystartować w innej formule tj. MMA , a w dodatku słyszałem od znajomych, że na bjj idzie zrobić naprawde dobra wytrzymałość... Dzięki za zainteresowanie:)
...
Napisał(a)
Proponował bym Ci dzień na regenerację zaplanować, bo nic dobrego z tego nie będzie.... Dzięki i również szczęśliwego nowego roku :)
...
Napisał(a)
Do kwietnia jest jeszcze sporo czasu więc masz możliwość sumiennie się przygotować.
Ale po kolei..
1. W jakie dni masz MT na sali / w klubie? Poniedziałek, środa, piątek?
2. BJJ odradzam, lepiej robić wytrzymałość specjalistyczną - czyli wysiłek zbliżony do tego w momencie walki (nie tylko pod kątem pracy ale i tętna) - np. interwały, bieganie. Jak będziesz miał BPS to wówczas wytrzymałość np. na worku albo na tarcze.
3. Ta niedziela jest totalnie z dupy. Albo idziesz na basen żeby się regenerować albo trenować. Nie możesz robić 70 długości na basenie,a potem wjeżdżać w saunę i na koniec jaccuzi.
4. Trenując takim planem z "jako taką" dietą i bez stosowania suplementacji wypalisz się po 2 tygodniach.
Ale po kolei..
1. W jakie dni masz MT na sali / w klubie? Poniedziałek, środa, piątek?
2. BJJ odradzam, lepiej robić wytrzymałość specjalistyczną - czyli wysiłek zbliżony do tego w momencie walki (nie tylko pod kątem pracy ale i tętna) - np. interwały, bieganie. Jak będziesz miał BPS to wówczas wytrzymałość np. na worku albo na tarcze.
3. Ta niedziela jest totalnie z dupy. Albo idziesz na basen żeby się regenerować albo trenować. Nie możesz robić 70 długości na basenie,a potem wjeżdżać w saunę i na koniec jaccuzi.
4. Trenując takim planem z "jako taką" dietą i bez stosowania suplementacji wypalisz się po 2 tygodniach.
Trener PoTreningu.pl
AdrianIwanowski.eu
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Karate i ręka przy biodrze
Następny temat