Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
0
Napisanych postów
26
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
174
Witam. Dzis dostałem badania które niedawno sobie zrobiłem po cyklu na epi . i okazalo sie ze mam podwyzszoną lekko prolaktyne , Oto wyniki:
Prolaktyna: 18.59ng/ml 2,10-17,70 norma- nalezy sie skonsultowac z lekarzem.
Tesciu: 453,81 ng/dl 241-827 norma
estradiol: 37,63 pg/ml 11,60-41,20 norma
I własnie chcialem teraz zaczac cykl na metce + tesciu. Metka juz zakupiona i wzialem dzis 3 tabletki i moje pytanie brzmi czy moge wejsc na ten cykl czy raczej odpuscic ?
Zmieniony przez - nieustraszony92 w dniu 2015-04-08 16:24:43
Szacuny
0
Napisanych postów
26
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
174
Aha wybacz myslalem ze dla pojedynczych pytan nie potrzeba ankiety juz sie poprawiam.
1. WIEK:22
2. WAGA:86
3. WZROST:185
4. WYMIARY:
-biceps:38
-klatka:110
-udo: prawe 61/ lewe 60
-talia:(pas= 81)
5. STAŻ NA SIŁOWNI:2 lata
6. DIETA:
-białko:200g
-węglowodany:500g~~
-tłuszcz:100g~~
7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: jeden cykl na ph :epi
8. TRENING: phull
9. CEL CYKLU: masa
10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA: ph epi, 1,5 - 2 miesiace okolo
11. POZIOM BF%: 12% ~~
12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy):chudniecia, ektoomorf
13. STAN ZDROWIA: dobry
14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB POROSTU OWŁOSIENIA: NIE
15. PPM (podstawowa przemiana materii):bardzo szybka
16. WYNIKI SIŁOWE:
-klata:120
-martwy ciąg:190
-przysiad: 180
Szacuny
9
Napisanych postów
418
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
11346
daj witaminę b6 na dwa trzy tygodnie po 400mg ed powinno pomóc w szybszym unormowaniu się, ale masz tylko delikatnie ponad, więc nie ma się za bardzo czym się martwić jeśli samopoczucie jest ok? powtorz potem badania i jak ok to baw sie dalej
Szacuny
0
Napisanych postów
26
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
174
Okej dzieki :) Samopoczucie spoko , czasem jak dotkne sutkow to lekko pobolewaja ale rzadko. No po epi ogolnie sila + masa fajnie poszla nie powiem z 5kg czystego miecha wrzucilem luźno sila tez szla ladnie , z treningu na trening dorzucalem i nie moglem sie zatrzymac haha , jezeli chodzi o skutki uboczne to strasznie siadaja stawyy , cisnienie ostroo podwyzszaa , glowa czesto bolala , na stawy kupilem flexit i nie bolaly , no i po cyklu to wlasnie ta podwyzszona prolaktynaa,i to wszstko w sumie:) cisnienie tez mam lekko podwyzszone nadal przez to. No i magiczna pompkaa na treninguu , az sie z bolu zwiijalem ale ponoć po metce jest jeszcze lepszaaa takzee nie moge sie juz doczekac :)
Szacuny
9
Napisanych postów
418
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
11346
podobnie jak niepokalanek obniża lekko podwyższone wartości. Ja bym najpier zbił dwa tygodnie i dopiero zaczął coś nowego. przerwy pomiędzy cyklami powinny trwać tyle co poprzedni cykl..
Szacuny
0
Napisanych postów
26
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
174
Ok czyli teraz bede bral przez 2 tyg. A zapytam jeszcze jak juz temat odswiezony, w ndz. przybilem 1 tescia, i w pon. sie rozchorowalem , nwm czego to przyczyna , ale dosc kiepsko sie czuje , bylem u lekarza niby na razie nie przepisal mi antybiotyku , powiedzial ze poczatku grypy i ze mam sie kurowac, i nwm czy na silkee latac , teraz , niby wczoraj bylem i dalo rade , ale po silce slabo sie czulem. I nie wiem czy brac metke caly czas czy odstawic na ten czas ? HELP.