Szacuny
9
Napisanych postów
305
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
3521
Witam! Napisałeś że masz 16 lat, więc dojrzewasz. W tym wieku hormony a więc i insulina wariują. Dla mnie to sam sobie odpowiedziałeś że mogłeś tą dex rozregulować działanie insuliny. Rób comiesięczne badania kontrlone. Spróbuj zastosować chrom (1 tab/dzień), który pomoże uspokoić wyrzuty insuliny.
To mnie właśnie troche denerwuje że osoby w tak młodym wieku zamiast jeść, ćwiczyć, spać i rosnąć kombinują z róznymi suplami jakieś nitro taurynki cuda wianki karuzele i potem pojawiają się problemy. Rozumiem stosowanie ich po ukończeniu odpowiedniego wieku. Pozdr...
Zmieniony przez - Hellraider w dniu 2006-08-08 15:44:25
"Jedyne miejsce, gdzie sukces jest wcześniej niż wysiłek, to słownik" - Vince Lombardi
"Życie jest jak Miriam: Niby wszystko ładnie, pięknie, a tu h*j"
Szacuny
3
Napisanych postów
235
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
5484
/jeżeli masz za wysoki cukier to przejdź na dowolną diete, gdzie trzeba spożywac produkty wyłącznie o niskim IG (np. South Beach lub Montignaca). Polecam tą pierwszą bo nie dość że schudlem z 117kg do 100 od stycznia to jeszcze przy tej wadze(cały czas jestem dosyć ciężki mam cukier w normie(przed dietą nie miałem).
Szacuny
9
Napisanych postów
305
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
3521
Poczytałem info o tych dietach. Jezu jak 16 czy 17 latek może je stosować. Przecież to woła o pomste do nieba. Normalne racjonalne odżywianie i bedzie po problemie. Takimi działaniami to więcej można sobie zaszkodzić niż pomóc. Poczytajcie działy Odżywianie i Fitness o tego typu dietach. Poza tym 1 pomiar cukrzycy nie robi.
"Jedyne miejsce, gdzie sukces jest wcześniej niż wysiłek, to słownik" - Vince Lombardi
Szacuny
3
Napisanych postów
235
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
5484
A co widzisz nieracjonalnego w takich dietach?? Bo jak żadnych szkód nie odczuwam, a od czasu stosowania wiele wyników mi się poprawiło(np. jeśli chodzi o wątrobe)
Szacuny
9
Napisanych postów
305
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
3521
Drażni mnie stosowanie przez dojrzewających chłopaków różnych diet szczegolnie jeśli były umieszczane w babskich czasopismach. Jak autor posta. Ćwiczy dwa lata i ma 16 lat. Mały staż mały wiek a zamiast ćwiczyć i ewentualnie kupić sobie jakiegoś gainera to stosuje bardziej wyrafinowane suple, które i tak mu nic nie dadzą. Coraz więcej małolatów, którym wydaje się że mają ogromną wiedze, bo naczytają się gazetek, ale niestety nie idzie to w parze z praktyką i doświadczeniem i efektami. Drażni mnie kombinowanie w takim wieku i tyle, bo nie odczuje się skutków teraz tylko w wieku poźniejszym.