Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
0
Napisanych postów
53
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
108
Od 18 roku życia ćwiczyłem na siłowni z różnymi przerwami. Obecnie mam 29 lat piękna żonę i od 5 lat nie mamy dzieci bo byłem głupi i brałem koks. W życiu zrobiłem ze 4 cykle. po pierwszych dwóch wcale się nie odblokowałem. Dwa lata temu zrobiłem badania nasienia. Czyli po 4 latach od ostatniego cyklu. Wyniki zaj**iste - ucieszyłem się bo pomyslałem, że udało mi się nasienie jest bardzo dobre bo było 280mln plemników itd. Początkiem tego roku zrobiłem cykl z deki 10 strzałów i 5 omek. Urosłem pieknie. Odblokowałem się HCG potem clomidem. Ostatnio zorbiłem badania nasienia i co - porażka mam 150 mln plemników z czego tylko 6% o prawidłowej budowie. Oprócz tego zrobiłia mi się jakaś aglumentacja w spermie na szczęście tylko pierwszego stopnia. Powiem Wam, że najbardziej czego pragne na świecie to dziecka a przez własną głpotę mogę go nie mieć. Także ostrzegam!
Przy okazji proszę o pomoc. Jeżeli ktoś to przeczyta i miał podobny problem i wyszedł z tego. To nie opisze sytuacje. Nie wiem co robić. Zakończyłem cykl w marcu. Obecnie jestem już dwa miesiące po odbloku i zastanawiam się czy moje nasienie powróci do stareg wyniku sprzed dwóch lat tj. ponad 300 mln plemników z czego około 50% o prawidłowej budowie i bez żadnej aglumentacji.
Mam nadzieje, że po kilku miesiącach nasienie bedzie lepsze gdyż jeżeli kiedyś bez żadnego odbloku wróciłem do dobrego wyniku to czy teraz będzie tak samo?
Proszę o pomoc i jednocześnie proszę uczcie sie na moich błędach a nie na swoich.
Szacuny
868
Napisanych postów
15040
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
262569
a po chooy komu dzieci tylko kasa na nie idzie i gdy pomysle ze mialbym miec takie dzieci jakim ja jestem i bylem dla moich rodzicow to podziekuje Lepiej kupic jakies dobre 4 kolka np 350Z albo jakies 10 letnie 911 i dobrze sie bawic a nie niszczyc sobie zycie. Niektorzy maja wieksze ambicje niz zakladanie rodziny i sadzenie drzewa
pozatym abstra.h.u.jąc juz od tego ze kazdy moze miec swoje zdanie na ten temat to widac ze Twoja wiedza na temat saa jest zerowa
Zmieniony przez - PrzeGibon w dniu 2012-06-02 16:21:52
Szacuny
0
Napisanych postów
53
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
108
Zgadzam się moja wiedza na temat koksu jest niska. Ale proszę o konkretne odpowiedzi a nie opr. Wiem że zj**ałem ale proszę o pomoc.
Ostatni cykl trwał od 1lutego do końca kwietnia tego roku. Brałem 10 strzałów deki250 i 5 omek. Zacząłem od 1 deka /tydzień potem 2/tydzień i po jednej omce począwszy od drugiego tygodnia po pierwszej dece. Do tego masa suplementów. Dwa tygodnie po ostatnim strzale czyli po omce wziąłem HCG jeden flakonik podzieliłem na 4 strzały. Po tym clomid jeden listek.
Szacuny
0
Napisanych postów
53
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
108
czy wobec obecnie złych wyników nasienia mam dojechać jeszcze clomidem czy już olać tamat i czekać na powrót do własnych sił. A może zastosować Tribulusa?
Szacuny
868
Napisanych postów
15040
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
262569
-spartan- poki co dla mnie to abstrakcja ale mam wielu znajomych ktorzy w moim wieku(za pare dni koncze 26 lat) maja juz gromadke dzieci i jak widze jaka to patologia to az nie wypada z tego szydzic polowa z nich gdyby nie miala rodzicow to by mieszkala pod mostem. Nonm stop wyłudzaja kase od starych bo inaczej by nie dali rady. a tez najlepszym dzieckiem nigdy nie bylem ale w koncu zrozumialem na stare lata ze rodzicow nie nalezy okradac tylko w miare mozliwosci im pomagac i do tego dąze
do autora: wziales tak malo towaru ze to przyslowiowa jest kropla w morzu. Calkiem mozliwe ze gdybys nic nie bral bylby ten sam problem albo masz genetyczne predyspozycje do tego typu problemow
Zmieniony przez - PrzeGibon w dniu 2012-06-02 16:38:14