SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Obróbka termiczna - zmiana wartości - jajka

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2431

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 148 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 3022
Pytanie jak w temacie. Czy są różnice w wartościach odżywczych i przyswajalności jajek po obróbce termicznej ? Czy jajko na twardo, z jajecznicy, omleta czy surowe to ciągle ten sam produkt ?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
surowe ok 60% słabo .... wiec obróbka musi być

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 8 Wiek 29 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 96
Forma w jakiej jesz te jajka nie ma różnicy. Na przykład jak jesz omleta to tak jakbyś jadł jajecznice (białko również sie ścina) tylko że w omlecie połączone jest ze skrobią
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 148 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 3022
Czy analogicznie działa to także w wypadku pieczywa, gdyż słyszałem, że przykładowo chleb przerobiony na tosty posiada inny IG
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 8 Wiek 29 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 96
Moim zdaniem tak, w jakiej formie to jesz nie ma róznicy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 8 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 257
Nie wiem jak w przypadku jajek, ale obróbka termiczna ma bardzo duże znaczenie przy węglowodanach. Na przykład wafle ryżowe: skład 100% ryż brązowy a IG wyższe od czystej glukozy. Lecz w przypadku białka to nie ma chyba znaczenia.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 8 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 257
Przepraszam za podwójny post, chciałem kliknąć edytuj.

Zmieniony przez - siergiejov w dniu 2012-05-20 18:50:37
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pytanie o ziemniaki - bierzemy pod uwagę wagę po czy przed obróbką?

Następny temat

Parówki

WHEY premium