Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
17
Napisanych postów
650
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
21508
właśnie wruciłem od hematologa(byłem prywatnie, i tak cud że znalazłem jakiegoś tego samego dnia, ale chyba los tak chciał bo pani Doktor bardzo żeczowa i otwarta na dyskusje a nie typowy burak co usłyszy sterydy i po rozmowie), dziś zrobiłem morfologie
i wyniki poszły nieco do góry, od razu dostałem skierowanie do szpitala na oddział internistyczny na upust krwi, oraz zalecenie cotygodniowego robienia morfologii i ewentualnym powtarzaniu upustów,jutro rano lece do szpitala, zobaczymy co z tego dalej wyniknie, przypuszczam że 1 lub 2 upusty zrobią robote, a co do przyszłych cykli to trenu napewno nie rusze, wyczytałem że on hematokryt to dopiero potrafi wystrzelić w Kosmos stąd spadek wydolności przy cardio po jego zastosowaniu, od teraz będe sezonowym zajadaczem metki, oxy, i ewentualnie wina z podkładem z HCG :)
Zmieniony przez - Wlodiii w dniu 2014-08-07 18:20:20
Zmieniony przez - Wlodiii w dniu 2014-08-07 18:20:52
Zmieniony przez - Wlodiii w dniu 2014-08-07 18:24:18
Zmieniony przez - Wlodiii w dniu 2014-08-07 18:37:03
Zmieniony przez - Wlodiii w dniu 2014-08-07 18:56:52
Szacuny
31
Napisanych postów
655
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
460188
A jakie miałeś te wyniki tak z ciekawości ?
Czasami ci lekarze jak się idzie prywatnie to działają znowu w drugą stronę i zgadzają się na wszystko byle by wejść w tyłek klientowi.
Upust krwi jak dla mnie to brzmi dosyć poważnie i faktycznie nie wydaje mi się żeby przy takich wynikach był konieczny ale lekarzem nie jestem więc nie będę się wymądrzał.
Szacuny
9
Napisanych postów
664
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
44882
Koledzy a co tu zrobić jak mam za mało płytek krwi?
Plt mam 130 a norma 150-400
Jakieś rady? Mam tak już od dłuższego czasu..
Brałem dużo żelaza ale nic nie skutkowało
Szacuny
17
Napisanych postów
650
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
21508
właśnie wróciłem ze szpitala, a więc tak, po upuście morfologia w normie, wykryto u mnie przerośniętą lewą komore serca, oraz zespól preekscytacji serca, mam skierowanie do poradni zaburzeń rytmu serca, będe miał ablację serca, ponoć nerki też słabo przesączają, ale te wyniki kreatyniny w osoczy strasznie rozchuśtane są, przed pójściem do szpitala miałem w normie, w szpitalu wyszła mi 1,6 nawadniali mnie NaCL i elektrolitami przez kroplówki w kółko, narazie t tyle:) rzucam koks w chooj, może od czasu do czasu jakiś kosmetyk poleci typu oxa czy tura
Szacuny
392
Napisanych postów
12822
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
107749
Ale teraz pytanie, masz 100% pewnsoci ze to przez kox? czy to po prostu zbieg okoliczności ze są wyniki ujowe a dodatkowo leci bombka, bo chyba nie trzeba pisać że ludzie bez koxow, narko, alko na w miare zdrowej diecie mogą mieć identyczne akcje z organizmem a nawet gorsze w cholere