Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
0
Napisanych postów
72
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
638
1. WIEK: 29
2. WAGA: 92,5
3. WZROST: 176
4. WYMIARY:
-biceps: 42
-klatka:
-udo:
-talia:
5. STAŻ NA SIŁOWNI: 1,5 lat
6. DIETA:
-białko: 160
-węglowodany: 250
-tłuszcz: 80
7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: brak
8. TRENING:3-4 x w tygodniu
9. CEL CYKLU: masa
10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA:
11. POZIOM BF%: 15
12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy): do trzymania wagi
13. STAN ZDROWIA: dobry
14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB POROSTU OWŁOSIENIA: raczej łysienia
15. PPM (podstawowa przygotowanie
Witam tematy tego typu juz wszystkie przeczytałem są one z kilku lat w tył ...zakładam ten temat ponieważ chciałbym by ktoś się wypowiedział czy także ma lub miał takowe dolegliwości i mam jeszcze kilka innych pytań może ktoś pomoże?
Szacuny
0
Napisanych postów
72
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
638
Badania robiłem wątroba ok...poszło 30 tab alpha teraz 20 tab bałkan i na nim miałem kończyć cykl i ch** w czwartek zacząłem czuć nerki i czuje do dzisiaj i to napewno nie są nadciagniete mięśnie... I tu nasuwa się pytanie czy może ostatni testowaliscie Bałkana może trafiłem na jakiś syf czy jak...co o tym sądzicie?
Szacuny
0
Napisanych postów
72
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
638
Bo to czuć... robiłem badanie moczu i pasma śluzu mam niby bardzo liczne czytając w necie to może oznaczać stan zapalny nerek w poniedz idę z tymi wynikami...i tu następne pytania po niespełna łącznie 50 tab poszło by na nerki? k***a nie chce mi się wierzyć
Zmieniony przez - Rafał Rudzki w dniu 2016-03-20 01:10:32
Szacuny
597
Napisanych postów
2062
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
22531
Zjadłem ze 2 tys tabletek mety i nerki mam zdrowe. Raczej wątpię żebyś od mety uszkodził nery a zapalenie może się przytrafić. Żurawina szybko radzi sobie ze wszelkimi zapaleniamki, zakażeniami. Oczywiście odstaw metę, zròb badania krwi profil nerkowy i moczu dla sw spokoju
( żurawinę kupuj suszoną, można zalewać wrzątkiem)
Zmieniony przez - rarytas1 w dniu 2016-03-20 08:10:18
Szacuny
1465
Napisanych postów
10261
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
84499
To zależy każdy lek ma pośredni , wpływ na nerki , w przypadku autora , oczywiście to hipoteza , metanabol mógł nasilić jakieś ukryte dolegliwości nerkowe, a objawy pojawiły się teraz .
Wystarczy przeczytać ulotkę jakiekolwiek leku jest napisane przeciwwskazania ,niewydolność wątroby i nerek. Do autora odstaw, metę pij dużo wody wyciągu z pokrzywy jak nie to skonsultuj się z lekarzem zrób dokładne wyniki nerek jw kolega sugeruje.