Szacuny
2
Napisanych postów
39
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
238
Witam.
Mam 18 lat i "miałem" problem z trądzikiem, po zarzyciu urynoterapi trądzik znaczenie się zmniejszył, ale nadal od czasu do czasu wyskakiwały mi jakies krosty. Od tygodnia biore kreatyne, i trądzik znikł, i nie wyskakują mi kolejne syfy, czy to możliwe że poprzez zwiększenie przemiany materii dzieki kreatynie trądzik tak ustąpił ? dodam tylko że urynoterapi nie zarzuywam juz od dwóch miechów, trądzik zaczoł sie nawracać, i teraz w przedziągu tygodnia widze znaczą różnice na mojej twarzy. Czy kreatyna moze rzeczywiscie miec na to jakiś wpływ ?
Szacuny
2
Napisanych postów
39
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
238
urynoterapia to leczenie moczem, smarowałem twarz dwa razy dziennie moczem przez pare tygodni.
No i własnie po braniu kreatyny teraz mi nie wyskakują...
Moze ktos to wytłumaczyc ? bo ja noob
Szacuny
20
Napisanych postów
1652
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
16945
nie wydaje mi się zeby mialo to bezposredni wplyw na zanik trądzku tzn Kreatyna jedyne co mi wiadomo to że nie udowodniono energetycznego oddziaływania fosfokreatyny egzogennej (czyli dostarczanej z zewnątrz), natomiast wiadomo, że stabilizuje ona błony komórkowe, w tym mięśnia serca. Tak więc działa głównie antyarytmicznie...
pozdro--->
Szacuny
0
Napisanych postów
108
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
476
ale żeś itz zamieszał... tak btw. powiedz nam cos wiecej o tej urynoterapii, jak to sie stosuje, czy moga byc jakies skutki uboczne no i czy pomaga (jesli chodzi o trądzik)
Zmieniony przez - typeq w dniu 2005-12-18 18:50:33