Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Witam serdecznie wszystkich !
Jestem tu nowo zarejestrowany co nie znaczy ze jestem zielony w temacie!
Czytam wypowiedzi na tej liscie juz od dluzszego czasu!
Jednak przejdzmy do sedna!
Chcialem sie z wami podzielic informacja (na razie jeszcze nie potwierdzona - ale to kwestia najblizszych dni)
Jelfa od nowego roku zaprzestaje produkcji Omnadrenu!!!!!
Odezwe sie jak bede znal jakies szczegoly a poki co polecam wam zrobic sobie jakies zapasy....
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Otoz apropos mojego poprzedniego maila!
Sprawy z omka wygladaja tak: Jelfa nie tyle ze chce zaprzestac jej produkcji(bo pewnie wplywy ma za***iste) tylko niejako zostala zoobligowana przez Ministerstwo zdrowia ktore nie chce przedluzyc certyfikatu na dopuszczenie tego koksu do sprzedazy w aptekach (wszystkie leki posiadaja taki certyfikat)
Sprawa ma sie rozstrzygnac w najblizszych dniach!
Wiem natomiast ze juz sa prowadzone badania nad krotko lancuchowym testosteronem (propionatem) ktory ma byc wprowadzony na rynek(tylko nie wiadomo kiedy)
Slyszalem tez cosik o badaniach nad dekanianem nandrolonu ale zadnych szczegolow!
I jeszcze na koniec pytanko do fachowcow - czy ktos orientuje sie przez jaki okres czasu utrzymuje sie podwyzszone stezenie testosteronu po wstzryknieciu przykladowo 250mg enatatu???
Z gory dzieki za odpowiedzi!
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Proponuje podchodzic z duza rezerwa do plotek jak kolegi Azzazello. Kazdy moze na tym bordzie powiedziec co mu sie zywnie podoba i bedzie to tak samo prawdopodobne.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Z calym szacunkiem Krasnall!
Masz racje ze to "wolne" forum ale przeciez ja wyraznie zaznaczylem ze moje informacje sa (na razie) niepotwierdzone! Mam je od kolesia ktory pracuje w Jelfie w Jeleniej Gorze ale nie jest w radzie nadzorczej tylko przy tasmie produkcyjnej i rzecz jasna nie on odpowiada za polityke produkcyjna firmy! Na pewno jest jednak blizej newsow niz ktokolwiek z zewnatrz! Tyle ode mnie! A tak nawiasem skad taka nieufnosc na dzien dobry??? Czlowiek chce tu ostrzec "kolesi po fachu" a tu od razu afronty...
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
TO ze ma niebyc testosteronu i omki z jelfy to chyba prawda na 99% słeszałem o ty juz pare tygodni temu, na forum byl juz podobny temat. Od tamtej pory mam rzałobe.