SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Kiepskie wyniki i samopoczucie.

temat działu:

Doping

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1647

Formularz - Proszę o pomoc

Wiek

40

Waga

90

Wzrost

180

Obwód ramienia

40

Obwód klatki

109

Obwód uda

65

Obwód talii

90

Staż na siłowni

2 lata crossfit

Dieta (przedstaw ilość spożywanego białka, węglowodanów i tłuszczy)

3200 kcal b: 250g w: 330g t: 110g

Ile i jakie przebyte cykle sterydowe

1 cykl 8mc- testosteron

Opisz swój plan treningowy

Cel cyklu

Ostatni cykl i odstęp czasowy od jego zakończenia

Odblok zakończony w połowie lutego 2018

Poziom BF% (tkanki tłuszczowej)

Tendencja do tycia/chudnięcia (typ budowy)

Tendencja do tycia

Stan zdrowia

Skłonność do łysienia lub porostu owłosienia

PPM (podstawowa przemiana materii)

Wyniki siłowe w 3 głównych ćwiczeniach (klatka, martwy ciąg, przysiad ze sztangą)

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 93 Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 3018
Witam,

Ostatni i zarazem pierwszy cykl od lutego 2017 do grudnia 2017 (e4d Jelfa Testosteron (apteka)- 200 mg; druga połowa cyklu: Alpha Pharma Cypionate 250mg; co 4-6 tygodni HCG 2500j e2d).

Odblok zrobione z lekarzem: 15 tys HCG- 5 tys. rozbite na 3 zastrzyki na tydień, następnie 10 tabletek Clostilbegyt. Od samego początku HCG do końca Clostilbegyt 1 tabletka Tamoxifen. Odblok zakończyłem koło połowy lutego.

Objawy- samopoczucie depresja (obecnie wspomaga mnie psychiatra- leki); sprawy łóżkowe- zupełny brak potrzeb. Zrobiłem badania i proszę o pomoc w ich interpretacji:

FSH 4,18 mIU/ml (0,95-11,95)
LH 3,29 mIU/ml (1,14-8,75)
Estradiol < 10,00 pg/ml (11,00-44,00)
Progesteron 0,25 ng/ml (0,10-0,20)
Prolaktyna 3,76 ng/ml (3,46-19,40)
Testosteron 290,97 ng/dl (47,01-980,56)

Jestem umówiony do endokrynologa ale tu niestety raczej nie liczę na pomoc. Już wstępna rozmowa: testosteron w normie, resztą nie ma się co przejmować.

Wyniki z przed cyklu

Testosteron: pomiędzy 216 a 387 (robiłem kilka badać zanim wszedłem na testosteron)
FSH 3,12 mIU/ml (0,95-11,95)
LH 1,71mIU/ml (1,14-8,75)
Prolaktyna 3,62 ng/ml (3,46-19,40)
Nie mam z tego okresu progesteronu.

Nigdy podczas cyklu progesteron nie wyskoczył mi ponad widełki.Wręcz potrafił spaść poniżej normy.

Ma ktoś może pomysł co z tym zrobić?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Wyjątkowo przepyszny zestaw!

Zgarnij 3X NUTLOVE 500 w MEGA niskiej cenie!

KUP TERAZ
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 356 Napisanych postów 3449 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 56832
Tutaj szukałbym winy raczej w e2, a nie w progesteronie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 93 Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 3018
sooql
Tutaj szukałbym winy raczej w e2, a nie w progesteronie.


Cały cykl walczyłem (symex) bo e2 wyskakiwało do góry i odczuwałem to na sutkach. Teraz jest na odwrót. Co z tym zrobić żeby zadziałało na dłuższy okres?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 356 Napisanych postów 3449 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 56832
Nie będę polecał, żebyś obżerał się soją .

5000iu hcg powinno podnieść Ci e2 i testo by trochę skoczył, co wiazaloby się z lepszym humorem. Wydaje mi się, że po odbloku masz estro tak nisko. Ale nie dam sobie uciąć ręki za takie rozwiązanie, poczekałbym na odpowiedź kogoś z auotyrtetów forumowych
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 93 Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 3018
Wiem że po HCG by było lepiej. Ale zastanawiam się co jest we mnie zepsute że mam takie wyniki. Jak do tego podejść "systemowo" i naprawić to na stałe.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 61800 Napisanych postów 321704 Wiek 45 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1534326
Zbiłeś E2 poniżej wykrywalności i tutaj jest problem
Teraz opcje 3 można podać testa można podać hcg ale to może cię poblokowac
Opcja 3 metka pierwszy tydzień 20 mg później 10 mg do sniadania przez kilka tygodni
Metka bardzo szybko podbija e2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 356 Napisanych postów 3449 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 56832
Sprawdziłbym kortyzol, jak ze stresem w Twoim życiu i z treningami, czy się nie przetrenowujesz... Możesz spróbować naturalnie podnieść testo, to i e2 powinno skoczyć, ale raz - To nie ten dział forum, dwa - zaczął bym od tego, co napisałem na początku.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 93 Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 3018
Mam jeszcze wyniki z okresu jak byłem już prawie miesiąc po ostatnim zastrzyku z testosterony (endokrynolog wprowadził odblok po miesiącu od ostatniego zastrzyku). Ostatni testosteron poszedł 21.11.2017 a badania z 18.12.2017.

FSH 0,58 mIU/ml (0,95-11,95)
LH 0,37 mIU/ml (1,14-8,75)
Estradiol < 10,00 pg/ml (11,00-44,00)
Prolaktyna 3,9 ng/ml (3,46-19,40)
Testosteron 90,79 ng/dl (47,01-980,56)

Już tu był estriadol poniżej normy.

Następne badania mam z 15.01.2018 (to już w trakcie odbloku- końcówka HCG):

Estradiol 13,88 pg/ml (11,00-44,00)
Testosteron 559,8 ng/dl (47,01-980,56)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 93 Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 3018
lodzianin1
Zbiłeś E2 poniżej wykrywalności i tutaj jest problem
Teraz opcje 3 można podać testa można podać hcg ale to może cię poblokowac
Opcja 3 metka pierwszy tydzień 20 mg później 10 mg do sniadania przez kilka tygodni
Metka bardzo szybko podbija e2


Nie ukrywam że kusi mnie powrót na testosteron ale... ostatni cykl zakończył się brakiem wzwodu (ustąpiło to dopiero po zakończeniu odbloku).

I właśnie tego się najbardziej boję. Jedyne z tego co doczytałem to mógłbym zmieni podawanie HCG zamiast co 4-6 tyg co 3-4 dni 300-500j.
3
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 61800 Napisanych postów 321704 Wiek 45 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1534326
Źle się odblokowałeś po prostu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 356 Napisanych postów 3449 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 56832
Miałem bardzo podobne wyniki do aktualnych jak robiłem 11 jednostek treningowych w tygodniu (7sw, 4cf) na deficycie. Widzę, że trenujesz crossfit, dorzuć pełnowartościowego białka i ciut węgli, ogranicz treningi do 3 w tygodniu. Wrzuć ze 30mg cynku dziennie, DAA, śpij więcej, aschwaghandę w dzień i powinno co s ruszyć jak chcesz się bawić w naturala.

Miałem nie pisać i napisałem
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Przedłużenie cyklu,Co dalej?

nutloveb