...
Napisał(a)
Witam, mam pytanie jak to jest z tym ryżem a mianowicie mam mieć 50g ryżu, ugotowałem cały woreczek i wychodzi około 350g, spoko rozumiem mogę na drugi dzień zostawić do pracy i zostaje 250, co z resztą? jak wy gotujecie ryż ?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Witaj,
Produkty ważysz przed obróbką. Chodzi tu o 50g ryżu przed ugotowaniem. Naturalnym jest, że po ugotowaniu ten ryż waży więcej, ponieważ wchłania wodę. Gdybyś miał jeść 50g ryżu po ugotowaniu, to były by śladowe ilości. Nie wiem ile by to wyszło. Jedna łyżka?
Także pamiętaj, że gramatura produktów podawana jest przed obróbką termiczna. Surowych produktów, ponieważ, ryż, makaron, kasza będzie zwiększać swoją wagę, a no mięsa będą tą wagę zmniejszać po ugotowaniu/pieczeniu/smażeniu
Produkty ważysz przed obróbką. Chodzi tu o 50g ryżu przed ugotowaniem. Naturalnym jest, że po ugotowaniu ten ryż waży więcej, ponieważ wchłania wodę. Gdybyś miał jeść 50g ryżu po ugotowaniu, to były by śladowe ilości. Nie wiem ile by to wyszło. Jedna łyżka?
Także pamiętaj, że gramatura produktów podawana jest przed obróbką termiczna. Surowych produktów, ponieważ, ryż, makaron, kasza będzie zwiększać swoją wagę, a no mięsa będą tą wagę zmniejszać po ugotowaniu/pieczeniu/smażeniu
MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html
Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]
...
Napisał(a)
Wszystkie produkty w naszej diecie należy ważyć przed ich obróbką, a nie po. Nie ma 5o znaczenia ile wody nabierze określony produkt po obróbce termicznej, lub też ile jej straci. Wartości odżywcze w tabelach kalorycznych podawane są przed ich obróbką i tego polecam się trzymać.
Skoro jak sam twierdzisz, masz mieć 50 gramów ryżu w posiłku i tyle samo drugiego dnia, to ugotuj go i na oko podziel sobie na dwie porcje. Nie ma znaczenia, czy jednego dnia zjesz 60 gramów, a drugiego 40 gramów. Ogólnie i tak dostarczysz tę samą ilość.
Skoro jak sam twierdzisz, masz mieć 50 gramów ryżu w posiłku i tyle samo drugiego dnia, to ugotuj go i na oko podziel sobie na dwie porcje. Nie ma znaczenia, czy jednego dnia zjesz 60 gramów, a drugiego 40 gramów. Ogólnie i tak dostarczysz tę samą ilość.
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły