SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Kiedy ważyć produkty?

temat działu:

Szybkie pytania bez logowania

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 181

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Witam, mam pytanie jak to jest z tym ryżem a mianowicie mam mieć 50g ryżu, ugotowałem cały woreczek i wychodzi około 350g, spoko rozumiem mogę na drugi dzień zostawić do pracy i zostaje 250, co z resztą? jak wy gotujecie ryż ?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Szacuny 14678 Napisanych postów 53199 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 400739
Witaj,
Produkty ważysz przed obróbką. Chodzi tu o 50g ryżu przed ugotowaniem. Naturalnym jest, że po ugotowaniu ten ryż waży więcej, ponieważ wchłania wodę. Gdybyś miał jeść 50g ryżu po ugotowaniu, to były by śladowe ilości. Nie wiem ile by to wyszło. Jedna łyżka?
Także pamiętaj, że gramatura produktów podawana jest przed obróbką termiczna. Surowych produktów, ponieważ, ryż, makaron, kasza będzie zwiększać swoją wagę, a no mięsa będą tą wagę zmniejszać po ugotowaniu/pieczeniu/smażeniu

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 6272 Napisanych postów 76034 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754872
Wszystkie produkty w naszej diecie należy ważyć przed ich obróbką, a nie po. Nie ma 5o znaczenia ile wody nabierze określony produkt po obróbce termicznej, lub też ile jej straci. Wartości odżywcze w tabelach kalorycznych podawane są przed ich obróbką i tego polecam się trzymać.

Skoro jak sam twierdzisz, masz mieć 50 gramów ryżu w posiłku i tyle samo drugiego dnia, to ugotuj go i na oko podziel sobie na dwie porcje. Nie ma znaczenia, czy jednego dnia zjesz 60 gramów, a drugiego 40 gramów. Ogólnie i tak dostarczysz tę samą ilość.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Narkotyki w suplementach diety

Następny temat

Jeden posiłek dziennie - skutki

WHEY premium