- czy moge juz chodzic na siłownie?
- Czy moge chodzić na solarium ???
- Wracać na siłownię czy na stół operacyjny?
- Czy prawdą jest, że uczęszczanie na siłownie w okresie wzrostu szkodzi..
- Czy głos zmienia się podczas chodzenia na siłownię ?
- stłuczona reka na zajeciach szkolnych-czy mi sie nalezy odszkodowanie?
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

Ciśnienie, jak na ten wiek, w normie nie jest.
Jednak - uzasadnione byłoby przeprowadzenie badań, czy jest to nadciśnienie pierwotne, czy wtórne - czyli usg jamy brzusznej, nerki, okulista - z tego co pamiętam.
Dieta jest istotna, jeśli masz nadwagę - to powrót do prawidłowej masy ciała może spowodować obniżenie ciśnienia, stąd też może zalecenie odstawienia wieprzowiny, utożsamianej z mięsem tłustym, zatem kalorycznym.
Zmniejszenie podaży soli i eliminacja energetyków, bo to one w obecnych czasach najczęściej powodują problemy z ciśnieniem - przynajmniej tak kardiolodzy twierdzą

Wysiłek aerobowy jest wskazany. Trening siłowy sam w sobie powoduje wzrost ciśnienia, więc dopóki nie ustalisz, czy to nie zła dieta i niehigieniczny tryb życia są przyczyną takich wartości ciśnienia - warto byłoby słuchac lekarza.
Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840
"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.
Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840
"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.
Drugie primo- jeżeli uprawiasz systematycznie sport idź do lekarza sportowego, zwykli ze strachu przed ew. pretensjami/roszczeniami zabronią Ci nawet wchodzenia po schodach, byle mieć spokój. Patrzą na człowieka jak na chorego, nie człowieka któremu trzeba pomóc pokonać przeszkodę w drodze do jego celu.
Trzecie- na siłownię chodź, ale z głową- nikt nie każe Ci przerzucać ton żelastwa, obecnie "siłownia" to w 50% strefa kardio, drabinki, maty, przyrządy etc. Można się nieźle napocić z pożytkiem dla zdrowia i serducha. Póki się nie dowiesz co jest grane działaj na 1/2 gwizdka.
Czwarte, dieta czyni cuda, nasi lekarze z automatu zapodają pigułki i po temacie. Często leczą skutki, nie przyczyny.
Od siłowni (z powyższymi uwagami) na pewno gorsze jest nic nie robienie.
Zmieniony przez - kojanis w dniu 2018-03-25 20:29:35
Jeżeli chcesz krzywdzić,najpierw naucz się leczyć.
Z tym że... wszystko z głową pomyśl ze pójdziesz kiedyś z ciśnieniem 150/90... wypijesz dobra przedtreningówkę i zarzucisz 150kg na martwy... to ciśnienie może być wylewowe, wszystko byle z głową.
Zmieniony przez - T-FIGHTER w dniu 2018-04-22 01:46:44
"Bo wykonać mi trzeba dzieło wielkie, pilne,
Bo z tych kruszców dla siebie serce wykuć muszę,
Serce hartowne, mężne, serce dumne, silne."
Leopold Staff - Kowal