Pozdrawiam Chmielu
...
Napisał(a)
Cześć! Z ciekawości chciałbym spytać jakie mieliście efekty po białku (oczywiście Ci którzy je brali) i czy łączyliście białko z jakimś innym sumplementem.
Pozdrawiam Chmielu
Pozdrawiam Chmielu
...
Napisał(a)
Białko jest jednym z trzech składników odżywczych, istotnych dla naszego organizmu. Nie tylko w celu budowy mięśni, ale przede wszystkim po to, aby nasz organizm mógł funkcjonować. Wszyscy zdają sobie sprawę z tego, że bez białka nie da się żyć. Pełni ono trzy podstawowe funkcje w naszym organizmie:
- budulcowa,
- energetyczna,
- regulująca.
Aby kształtować sylwetkę w najlepszy sposób warto, jest dostarczać zalecane ilości białka, które określa się najczęściej jako 2 g/kg masy ciała. Niestety nie każdy, codziennie ma możliwość dostarczyć z diety takie ilości. Wynika to z różnych względów, np. braku czasu, czy ochoty na przygotowanie/zjedzenie mięs, ryb, jaj, czy nabiału. W takiej sytuacji idealnym rozwiązaniem jest uzupełnienie braków białka w diecie odżywką. Np.: ALLNUTRITION Whey Protein.

- budulcowa,
- energetyczna,
- regulująca.
Aby kształtować sylwetkę w najlepszy sposób warto, jest dostarczać zalecane ilości białka, które określa się najczęściej jako 2 g/kg masy ciała. Niestety nie każdy, codziennie ma możliwość dostarczyć z diety takie ilości. Wynika to z różnych względów, np. braku czasu, czy ochoty na przygotowanie/zjedzenie mięs, ryb, jaj, czy nabiału. W takiej sytuacji idealnym rozwiązaniem jest uzupełnienie braków białka w diecie odżywką. Np.: ALLNUTRITION Whey Protein.

Moderator działu Odżywianie
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Kazdy z nas bierze białko jedni więcej inni mniej , białko jest najwarzniejsze w budowaniu masy . Nie ma białka nie ma masy.
1
pozdrawiam
...
Napisał(a)
nejlepsze zrodła białk z
morszczuk - 17,2g
łosoś - 19,9g
kurczak - 21,5g
schab - 21,0g
wołowina - 20,1g
tuńczyk - 21,0g
morszczuk - 17,2g
łosoś - 19,9g
kurczak - 21,5g
schab - 21,0g
wołowina - 20,1g
tuńczyk - 21,0g
pozdrawiam
...
Napisał(a)
chmielui białeczko powinienes jesc cały czas jezeli chcesz miec jakies przyrosty, jedz 2 g na kg masy ciała dziennie
1
pozdrawiam
...
Napisał(a)
Hmmm no nie zrozumieliśmy się. Ja o białku to się już na tym forum wystarczająco naczytałem. Wiem ile jaki produkt ma białka i że muszę jeść 2g na kilo. Z czystaj ciekawości chodzi mi o efekty wizualne po stosowaniu białka jako sumplementu (chodź w zasadzie nim nie jest) lub białka w połączeniu z innymi sumplementami np. kreatyną itp bo chciałem porównać je ze swoimi osiągnięciami.
1
...
Napisał(a)
to nie ma sensu bo kazdy z nas jest inny.Jednemu pojdzie 3 a innnemu 6 kg
{ja np. zaczalem od wrzesnia znow trzymac diete {b.Duzo zarcia jak dla mnie
i waga mi troche ponad 3,8 kg poszla w gore.Nie biorac kreatyny,hmb,geinerow....Tylko dodalem owopol.Dieta dieta dieta
....POZDRAWIAM..... Q

{ja np. zaczalem od wrzesnia znow trzymac diete {b.Duzo zarcia jak dla mnie

....POZDRAWIAM..... Q
....POZDRAWIAM....Q z kRk
...
Napisał(a)
a Ty jakie miales/masz efekty i co wziales?
...POZDRAWIAM....Q
...POZDRAWIAM....Q
....POZDRAWIAM....Q z kRk
...
Napisał(a)
Co to za pytania po białku nie ma efektów to nie kreatyna, suplementację białkiem trzeba stosować cały czas i ciężko ćwiczyć - białko jako same w sobie nie daje efektów to uzupełnienie diety
lucek
lucek
1
...
Napisał(a)
lucek dokładnie - efekty po białku???
To jest uzupełnienie i nie działa na takiej zasadzie, że jak będziesz brał, to będą jakieś super efekty. To jest zupełnie inaczej. Białko to budulec i podczas treningu musisz dostarczać pewną ilość tego białka, żeby mięśnie mogły się budować. A to ile zbudujesz, zależy od wielu czynników - trening, odżywianie, odpoczynek, uwarunkowania genetyczne, itp. Ale jeżeli nie będziesz dostarczał odpowiednich ilości białka, to wtedy możesz mieć problemy z budowaniem mięśni.
Pozdro
Be STRONG

To jest uzupełnienie i nie działa na takiej zasadzie, że jak będziesz brał, to będą jakieś super efekty. To jest zupełnie inaczej. Białko to budulec i podczas treningu musisz dostarczać pewną ilość tego białka, żeby mięśnie mogły się budować. A to ile zbudujesz, zależy od wielu czynników - trening, odżywianie, odpoczynek, uwarunkowania genetyczne, itp. Ale jeżeli nie będziesz dostarczał odpowiednich ilości białka, to wtedy możesz mieć problemy z budowaniem mięśni.
Pozdro
Be STRONG
Polecane artykuły