Carmen Mandato/Zuffa LLC via Getty Images
Israel Adesanya chce walczyć z Jonem Jonesem w 2021 roku
Mimo zbliżającej się wielkimi krokami walki o tytuł niekwestionowanego mistrza wagi średniej z Robertem Whittakerem na UFC 243, tymczasowy mistrz Israel Adesanya myśli również o walce z mistrzem wagi półciężkiej Jonem Jonesem.
Rozmawiając z The Mac Life podczas tygodnia medialnego przed UFC 243, Israel Adesanya śmiało oznajmił, że będzie walczył z aktualnym mistrzem wagi półciężkiej Jonem Jonesem w 2021 roku na nowym stadionie Las Vegas Raiders. Adesanya zwrócił uwagę na to, że Jones to duże wyzwanie, ale zwrócił uwagę również na innych zawodników wagi średniej, z którymi planuje się zmierzyć.
Israel Adesanya"Nie powiedziałbym, że jest ostatecznym i największym przeciwnikiem, ale na pewno jest szefem w tej grze, z którym chcę zagrać. Stadion Raiders, Las Vegas, tam właśnie się to wydarzy. Zdecydowałem się na to w lipcu, kiedy byłem w Vegas".
Zapytany o potencjalną datę walki z Jonesem, Adesanya stwierdził, że jeszcze przynajmniej w przyszłym roku będzie się koncentrował na rywalizacji w wadze średniej.
Israel Adesanya"Hmm, co do dywizji średniej, to układa całkiem solidnie. Podobał mi się teraz Cannonier, Paulo Costa którym muszę się zająć i kilka innych. Co do walki z Jonesem, to mówię o 2021 roku. Walczę. Prawdopodobnie będzie to na początku roku, tak. Sposób w jaki walczę, sześć walk w ciągu 18 miesięcy, oczywiście miałem długą przerwę. Ciężej jest, gdy zostaniesz mistrzem, więcej wagi, żeby szybko się poruszać. Zobaczymy, co się stanie".
Adesanya został zapytany o to, czy uważa, że obecny mistrz wagi półciężkiej jest nadal tym samym zawodnikiem, którym był kiedyś. Po obejrzeniu jak Jon Jones walczył w ostatniej walce z Thiago Santosem, The Last Stylebender w to nie wierzy.
Israel Adesanya"Nie. Widziałem go na żywo, kiedy widzisz kogoś na żywo, wiesz,. Nie, nie był taki sam".
Nie jest to pierwszy raz, kiedy Adesanya lub Jones wypowiadają się na swój temat. Tego lata obydwaj zawodnicy wdali się w ostry trash talk, kiedy Adesanya powiedział, że zamierza wybrać się na polowanie na Bones’a. Z kolei Jones nazwał Adesanyę "słabym" i zaoferował wspólne treningi Robertowi Whittakerowi w ramach przygotowań do walki na UFC 243.
Jeśli obydwaj zawodnicy będą mieli w przyszłości plany na walkę ze sobą nawzajem, prezydent UFC Dana White powiedział w lipcu, że jest zainteresowany tym pojedynkiem.
Zmieniony przez - Yoshi87 w dniu 2019-10-03 13:24:35
Redaktor Fight24.pl i Sceny MMA i K-1
http://www.fight24.pl/
http://www.sfd.pl/Scena_MMA_i_K_1-f131.html