Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Israel Adesanya chce walczyć z Jonem Jonesem

temat działu:

Scena MMA i K-1

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 9217

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Yoshi87 FIGHT24.PL
Ekspert
Szacuny 2584 Napisanych postów 23357 Wiek 37 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 337410

Carmen Mandato/Zuffa LLC via Getty Images

Israel Adesanya chce walczyć z Jonem Jonesem w 2021 roku

Mimo zbliżającej się wielkimi krokami walki o tytuł niekwestionowanego mistrza wagi średniej z Robertem Whittakerem na UFC 243, tymczasowy mistrz Israel Adesanya myśli również o walce z mistrzem wagi półciężkiej Jonem Jonesem.

Rozmawiając z The Mac Life podczas tygodnia medialnego przed UFC 243, Israel Adesanya śmiało oznajmił, że będzie walczył z aktualnym mistrzem wagi półciężkiej Jonem Jonesem w 2021 roku na nowym stadionie Las Vegas Raiders. Adesanya zwrócił uwagę na to, że Jones to duże wyzwanie, ale zwrócił uwagę również na innych zawodników wagi średniej, z którymi planuje się zmierzyć.

Israel Adesanya
"Nie powiedziałbym, że jest ostatecznym i największym przeciwnikiem, ale na pewno jest szefem w tej grze, z którym chcę zagrać. Stadion Raiders, Las Vegas, tam właśnie się to wydarzy. Zdecydowałem się na to w lipcu, kiedy byłem w Vegas".

Zapytany o potencjalną datę walki z Jonesem, Adesanya stwierdził, że jeszcze przynajmniej w przyszłym roku będzie się koncentrował na rywalizacji w wadze średniej.

Israel Adesanya
"Hmm, co do dywizji średniej, to układa całkiem solidnie. Podobał mi się teraz Cannonier, Paulo Costa którym muszę się zająć i kilka innych. Co do walki z Jonesem, to mówię o 2021 roku. Walczę. Prawdopodobnie będzie to na początku roku, tak. Sposób w jaki walczę, sześć walk w ciągu 18 miesięcy, oczywiście miałem długą przerwę. Ciężej jest, gdy zostaniesz mistrzem, więcej wagi, żeby szybko się poruszać. Zobaczymy, co się stanie".

Adesanya został zapytany o to, czy uważa, że obecny mistrz wagi półciężkiej jest nadal tym samym zawodnikiem, którym był kiedyś. Po obejrzeniu jak Jon Jones walczył w ostatniej walce z Thiago Santosem, The Last Stylebender w to nie wierzy.

Israel Adesanya
"Nie. Widziałem go na żywo, kiedy widzisz kogoś na żywo, wiesz,. Nie, nie był taki sam".

Nie jest to pierwszy raz, kiedy Adesanya lub Jones wypowiadają się na swój temat. Tego lata obydwaj zawodnicy wdali się w ostry trash talk, kiedy Adesanya powiedział, że zamierza wybrać się na polowanie na Bones’a. Z kolei Jones nazwał Adesanyę "słabym" i zaoferował wspólne treningi Robertowi Whittakerowi w ramach przygotowań do walki na UFC 243.

Jeśli obydwaj zawodnicy będą mieli w przyszłości plany na walkę ze sobą nawzajem, prezydent UFC Dana White powiedział w lipcu, że jest zainteresowany tym pojedynkiem.

Zmieniony przez - Yoshi87 w dniu 2019-10-03 13:24:35
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Yoshi87 FIGHT24.PL
Ekspert
Szacuny 2584 Napisanych postów 23357 Wiek 37 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 337410

Jon Jones Instagram

Sprowokowany Jon Jones odpowiada Israelowi Adesanya – „Zadrzyj z taką bestią jak ja, a zostaniesz obnażony”

Ostatnia wypowiedź tymczasowego mistrza wagi średniej UFC Israela Adesanya na temat mistrza wagi półciężkiej Jona Jonesa i potencjalnej walki z nim w 2021 roku wywołała reakcję u Jonesa.

Jon Jones wydaje się mieć już dosyć wysłuchiwania i czytania wypowiedzi na swój temat ze strony Israela Adesanya wobec czego postanowił odpowiedzieć mu serią dosadnych wpisów na Tiwtterze:

Jon Jones
"Israelu Adesanya, przekonuj się dalej, że pewnego dnia będziesz gotowy stawić czoła takiemu szefowi jak ja. Ja będę dalej przekonywał siebie, że kiedy ten dzień nadejdzie, uczynię z ciebie swoją suką.

Powiedziałeś, że widziałeś, jak walczę z Thiago i nie wyglądałem tak samo. Musiałem też zobaczyć, jak walczyłeś z KG (Kelvin Gastelumem), to nie musiało być nic osobistego. Zostałeś prawie znokautowany więcej niż jeden raz.

Thiago nie był w stanie nawet dotknąć mojej twarzy, a wywodzi się z kickboxingu. Musiałeś widzieć moje uderzenie tamtej nocy i mimo to jesteś przekonany, że mnie pobijesz? Pozwól mi zobaczyć cię w pojedynku zapaśniczym lub turnieju jiu-jitsu, pewnie nawet byś nie znalazł tam miejsca.

Widzę, że zachłysnąłeś się samym sobą, wiem, jakie to uczucie, sam przechodziłem to wcześniej. Tylko, że ja miałem około 23 lat. Niech ci nie odbije dzieciaku. Zadrzyj z taką bestią jak ja, a zostaniesz obnażony.”

https://twitter.com/JonnyBones/status/1179486670443335680
https://twitter.com/JonnyBones/status/1179486878027792384
https://twitter.com/JonnyBones/status/1179487032390774784
https://twitter.com/JonnyBones/status/1179487621321388032

Podczas gdy Israel Adesanya kolejny raz sprowokował Jona Jonesa – co być może było jego intencją –jest on zaledwie kilka dni przed walką o tytuł niekwestionowanego mistrza wagi średniej z mistrzem Robertem Whittakerem. Whittaker jako pierwszy będzie starał się obnażyć Adesanyę, zanim Jones będzie miał na to szansę. Przed Nigeryjczykiem stoi trudne zadanie, ale w przypadku zwycięstwa będzie mógł jeszcze odważniej wypowiadać się w kwestii swoich kolejnych pojedynków.

Jon Jones nie ma obecnie zarezerwowanej walki, ale jego powrót do Oktagonu jest spodziewany na początku przyszłego roku. Gdyby Israel Adesanya wygrał walkę na UFC 243, być może znalazłby się na pozycji z której mógłby domagać się super walki z Jonem Jonesem. Czas jednak pokaże, jak potoczy się przyszłość tych dwóch zawodników.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Yoshi87 FIGHT24.PL
Ekspert

BT Sport

Jon Jones odniósł się do potencjalnej walki z Israelem Adesanya w wadze półciężkiej po zwycięstwie Nigeryjczyka na UFC 243

Mistrz wagi półciężkiej UFC Jon Jones oglądał z dużym zainteresowaniem walkę wieczoru gali UFC 243 w której zmierzyli się Israel Adesanya i Robert Whittaker. Przecież Bones i The Last Stylebender od kilku miesięcy toczą słowną szermierkę w mediach społecznościowych i wywiadach.

Jon Jones i Israel Adesanya jeszcze przed UFC 243 wdali się w słowną potyczkę po tym, jak Adesanya stwierdził, że zamierza stoczyć walkę z Jonesem w 2021 roku:

Czytaj więcej: Israel Adesanya chce walczyć z Jonem Jonesem w 2021 roku

Amerykanin zdecydował się odpowiedzieć Nigeryjczykowi:

Czytaj więcej: Sprowokowany Jon Jones odpowiada Israelowi Adesanya – „Zadrzyj z taką bestią jak ja, a zostaniesz obnażony”

Adesanya odniósł się później do wypowiedzi Jona Jonesa z następującym komentarzem:

Israel Adesanya
„Nie mówiłem o nim, to on o mnie pisze na Twitterze. Ludzie pytają mnie o niego i nie mogę po prostu ignorować pytania, odpowiadam na nie. Jeśli zostanę zapytany o niego, powiem cokolwiek mam do powiedzenia, ale to on jest tym, który tweetuje. Nie rozmawiałem z nim, nie wspomniałem o nim. On wspomniał o mnie, więc pozwólmy mu mówić. On tylko dużo gada”.

Podczas gali UFC 243, Israel Adesanya pokonał Roberta Whittakera prze nokaut w drugiej rundzie. W pierwszej rundzie Whittaker radził sobie całkiem dobrze i zadawał więcej ciosów, a kilkoma z nich trafił Adesanyę. Jednak w końcówce rundy, Adesanya zaserwował mistrzowi nokdaun, ale zabrakło mu czasu na dokończenie akcji. Druga runda toczyła się już pod dyktando Israela, który robił dobre uniki i wykorzystywał swój zasięg z którym Whittaker nie mógł sobie poradzić. Ostatecznie Adesanya trafił Whittakera z kontry dwoma ciosami prawy-lewy powalając go i kończąc walkę ciosami w parterze.

Po zwycięstwie Israela Adesanyi, mistrz wagi półciężkiej Jon Jones odniósł się do wpisu pretendenta do tytułu wagi ciężkiej Francisa Ngannou, który stwierdził, że uważa iż Adesanya przejdzie teraz do dywizji półciężkiej, aby zmierzyć się z Jonesem. Oto odpowiedź Bones’a:

Jon Jones
„Zanim ten dzieciak nabierze pewności siebie, prawdopodobnie będę już w wadze ciężkiej. Nie muszę czekać do 2021 roku, aby zacząć wierzyć w siebie”.

https://twitter.com/JonnyBones/status/1181037329927901184

Ta wypowiedź Jona Jonesa świadczy o tym, że wciąż myśli on nad przejściem do kategorii ciężkiej o czym mówi się już od dawna. Wydaje się, że ten ruch to tylko kwestia czasu.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1938 Napisanych postów 17102 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 90281
Propsy za to że chce najpierw wyczyścić swoją dywizję a dopiero potem super fighty/dywizja wyżej

"Dzięki za złoto, mój ty bohaterze" - 100 dan Diego.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5248 Napisanych postów 17642 Wiek 46 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 163184
Jon by rape

"CHO NO TU" - Seba

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 308 Napisanych postów 2583 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 34961
Fajnie ze Israel przejawia chec pojscia do gory, w sumie jakby pokonal Coste i Romero to za duzo by go juz w MW nie trzymalo

Pytanie jak Israel bedize wygladal z dobrym zapasnikiem, z ktorym chyba jescze nie walczyl (no dobra, byl Gastelum, ale Gastelum wiecej boksuje niz obala), Romero moglby byc tu sprawdzianem

Ulubieńcy: Cain Velasquez, Mark Hunt, Luke Rockhold, Genki Sudo

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Yoshi87 FIGHT24.PL
Ekspert

Carmen Mandato/Zuffa LLC via Getty Images

„Nie będę jednym z tych facetów, którzy nie bronią swojego pasa” – Israel Adesanya odpiera zarzuty Jona Jonesa

Israel Adesanya odpowiedział na słowa Jona Jonesa, po tym jak Bones stwierdził, że The Last Stylebender nie ma pewności siebie, by z nim walczyć.

Israel Adesanya (18-0 MMA) pokonał Roberta Whittakera przez nokaut w drugiej rundzie na UFC 243 zdobywając tytuł niekwestionowanego mistrza wagi średniej. Podczas gdy wiele osób ze świata MMA było pod wrażeniem występu Adesanyi w Melbourne, mistrz wagi półciężkiej Jon Jones nie należy do tego grona.

Zamiast tego, Jon Jones stwierdził, że Israelowi Adesanya zabrakło pewności siebie do podjęcia walki z nim, po tym jak Adesanya zdecydował się na rywalizację w wadze średniej do 2021 roku i potem przejście do dywizji półciężkiej.

Jon Jones
„Zanim ten dzieciak nabierze pewności siebie, prawdopodobnie będę już w wadze ciężkiej. Nie muszę czekać do 2021 roku, żeby zacząć wierzyć w siebie.”

Israel Adesanya miał okazję ustosunkować się do ostatnich uwag Jonesa podczas jego rozmowy z Arielem Helwani w jego programie MMA Show.

Israel Adesanya
„Moja pewność siebie? Wyciągnij moje pieprzone jaja ze swoich ust. Ten facet próbuje mnie sprowokować. Nie jestem głupi. Nie chodzi o to, że nie jestem pewny siebie. Zaj**ię tego sk***ysyna, kiedy będę z nim walczył.

Muszę tylko zrobić to, co powinienem zrobić. Muszę bronić swojego pasa. Po prostu broniłem swojego pasa i jestem nowym królem po walce unifikacyjnej. Mam jeszcze trzech lub czterech killerów, których muszę najpierw zaj**ać w wadze średniej. A potem przejdę do wyższej kategorii. Wtedy pójdę wyżej i wyp***lę tego gościa. Planuję wszystko od tego skoku. Pokazałem wszystkim, że tak właśnie zrobię i jak to zrobię. Powiedziałem już, że chcę tej walki na Raiders Stadium w Las Vegas w 2021 roku.

On zaprzecza samemu sobie, ponieważ mówi: „Myślę, że jest mi dobrze tu, gdzie jestem (w wadze półciężkiej), nie zamierzam przechodzić do wagi ciężkiej. Dlaczego muszę iść w górę? Nie muszę walczyć z DC w wadze ciężkiej”. Teraz DC przechodzi na emeryturę i on może przenieść się do wagi ciężkiej.

Po prostu zaprzecza samemu sobie i próbuje wykorzystać moją chwilę. Nie możesz nawet teraz ze mną zadzierać, stary. Spójrz na mnie! Kim, k***a, jest nowa twarz UFC? Czy uważasz, że Jon Jones może kiedykolwiek zrobić takie g****? Widziałem go z tym jego gównianym wejściem do walki przy muzyce Nelly’ego, kiedy robił electric slide. Nie możesz się ze mną równać w niczym”.

Israel Adesanya kontynuował twierdząc, że Jon Jones był zazdrosny o jego sukces.

Israel Adesanya
„Jest zazdrosny. Widzi świeżaka, który, k***a, zgarnia cały blask. Widzi nowego psa na podwórku. Oni są zastraszeni, zazdrośni i nie wiedzą, jak się zachowywać.

Jest fanem i zawsze był fanem. Ale on próbuje robić to, co robi i… po prostu czekaj na swoją kolej. Nie będę jednym z tych facetów, którzy nie bronią swojego pasa. Będę aktywnie bronił swojego pasa. Nie będę taki jak on i będę walczył dwa razy w roku. Pozwól mi bronić pasa, wtedy pójdę wyżej i go roz**ię”.

Co ciekawe, wczoraj wieczorem, Cole Shelton z BJPENN.com doniósł, że pierwsza obrona Israela Adesanyi w wadze średniej jest już w trakcie ustalania, ponieważ jest on zestawiany do pojedynku z Paulo Costą w marcu przyszłego roku w Las Vegas.

CZYTAJ WIĘCEJ: Nieoficjalnie walka Israel Adesanya vs. Paulo Costa jest planowana na marzec w Las Vegas

Jeśli chodzi o Jona Jonesa, mistrz wagi półciężkiej nadal czeka na zestawienie mu kolejnego pojedynku w Oktagonie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 142 Napisanych postów 900 Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 10690
Przypominam, że Brunson zwrestlef***ował Romero.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Yoshi87 FIGHT24.PL
Ekspert

Mike Roach/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Trener Israela Adesanyi chce walki ze Stipe Miocicem z pominięciem Jona Jonesa

Ostatnio wiele mówi się o potencjalnej walce pomiędzy mistrzem wagi półciężkiej UFC Jonem Jonesem i mistrzem wagi średniej Israelem Adesanya. Jednak trener Adesanyi, Eugene Bareman, ma inny plan na dalszą karierę Adesanyi.

Ten plan polega na ominięciu walki z Jonesem i przejście od razu do dywizji ciężkiej, aby zmierzyć się z mistrzem Stipe Miocicem. Więcej na ten temat powiedział Bareman w rozmowie z Arielem Helwani:

Eugene Bareman
„Nie”, powiedział Bareman zapytany o walkę Jones vs. Adesanya. „Wierzę, że ja i Israel jesteśmy we właściwym miejscu, w którym nie musimy obdarowywać Jona taką możliwością, którą Israel może mu dać.

Dlatego też to zasugerowałem, ale to nie jest jeszcze nic ustalonego. Gdybyśmy mieli zrobić super walkę, to raczej zrobilibyśmy to przeciwko Stipe. Dobry facet, miły facet. Gość walczący w stójce. Zróbmy to przeciwko niemu, nie dajmy takiej okazji komuś takiemu jak Jon Jones. Tak właśnie działa mój zespół”.

To nie pierwszy raz, kiedy Bareman omawia potencjalny pojedynek Adesanya vs. Miocic. Zrobił to również w ostatnim odcinku Submission Radio, wyrażając niechęć wobec walki Adesanyi z Jonesem.

Eugene Bareman
„Istnieją kwestie etyczne i moralne, które nie pasują do mojego zespołu i nie chcielibyśmy dać człowiekowi takiemu jak on takiej możliwości, jaką Israel mógłby mu dać. Mamy osiągnięcia w walkach z niektórymi przeciwnikami, jeśli mają one sens.

I nie mówię o tym w ramach UFC, mówię o tym w szerszej kwestii, bo to nie są dobrzy ludzie. A Israel może chcieć z nim walczyć i mieć wszelkie inne pragnienia na świecie, aby z nim walczyć, ale to nie jest tylko jego decyzja. To nie tylko jego decyzja. Jeśli więc mój zespół zdecyduje, że chce tej walki…. trudno byłoby mi spojrzeć na mój zespół i zapytać go, czy powinniśmy dać Jonowi Jonesowi taką możliwość, biorąc pod uwagę, jaką jest osobą?”

Po wypowiedziach trenera Israela Adesanya można odnieść wrażenie, że Eugene Bareman trochę za bardzo się spieszy z zestawianiem swojego podopiecznego do walki o tytuł wagi ciężkiej. To przeskok aż o dwie kategorie wagowe. Adesanya jest świeżo po zdobyciu tytułu mistrza wagi średniej i czeka go teraz obrona tego pasa prawdopodobnie z Paulo Costa. Brazylijczyk jest również niepokonany i głodny zdobycia tytułu. Ten pojedynek z pewnością nie będzie łatwy dla Adesanyi.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Yoshi87 FIGHT24.PL
Ekspert

Getty Images

Jon Jones i Israel Adesanya dolewają oliwy do ognia w konflikcie między sobą

Trwający spór między mistrzem wagi średniej UFC, Israelem Adesanya, a mistrzem wagi półciężkiej Jonem Jonesem, wszedł na kolejny poziom Obydwaj zawodnicy nie pozostawiają na sobie suchej nitki.

Jones i Adesanya toczą między sobą wojnę na słowa już od miesięcy, ale Jones wprowadził ten konflikt na nowy poziom, kiedy wczorajszego popołudnia umieścił na Twitterze następującą wiadomość.

Jon Jones
"Lol formalnie zwolniłem DC z bycia moją cipką, teraz Izzy przejmuje tron."

https://twitter.com/JonnyBones/status/1184532077427003392

Jest to odpowiedź na słowa trenera Adesanyi, Eugene’a Baremana, który stwierdził, że Israel mógłby przejść od razu od dywizji ciężkiej, aby zmierzyć się z jej mistrzem Stipe Miocicem pomijając zupełnie walkę z Jonem Jonesem.

Podczas gdy Daniel Cormier nie odpowiedział jeszcze na ten uszczypliwy komentarz Jonesa, nowy mistrz wagi średniej nie marnował czasu odpowiadając Jonesowi.

Israel Adesanya
"Och @JonnyBones.... Czasami potrafisz być takim zboczeńcem...".

https://twitter.com/stylebender/status/1184665927121375232

Israel Adesanya
„Masz na myśli, że w ten sposób....”

https://twitter.com/stylebender/status/1184674410445148160

Israel Adesanya następnie nawiązał do ostatnich informacji o tym, że Jon Jones był ścigany przez skarbówkę za uchylanie się od płacenia podatków.

Israel Adesanya
"On potrzebuje pieniędzy, nigga jest winien podatek"

https://twitter.com/stylebender/status/1184676310884306944

To nie wszystko, ponieważ The Last Stylebender kontynuował omawianie wcześniejszych problemów Bones’a związanych z oblanymi testami antydopingowymi, a także wypadku samochodowego, który spowodował w którym ucierpiała ciężarna kobieta i ucieczki z miejsca zdarzenia.

Israel Adesanya
"Chcę wszystkie picogramy świeżo wyciskanego soku.

Czuję się słodko.... Może później rozbiję się o ciężarną kobietę."

https://twitter.com/stylebender/status/1184686663542304770

Podczas gdy Israel Adesanya toczy słowną wojnę z mistrzem wagi półciężkiej jonem Jonesem i dużo mówi się o ich potencjalnej walce, uwaga Nigeryjczyka nadal skupia się na dywizji średniej. The Last Stylebender ma w swojej pierwszej obronie tytułu stanąć do pojedynku z niepokonanym Brazylijczykiem Paulo Costa w marcu przyszłego roku w Las Vegas.

Jeśli chodzi o Jona Jonesa, to król dywizji półciężkiej oczekuje obecnie na ogłoszenie kolejnego pojedynku. W ostatnim czasie Jones dyskutował z byłym pretendentem do tytułu Anthony'm Rumble Johnsonem w kwestii potencjalnego starcia, ale póki co nie jest to nic oficjalnego.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1938 Napisanych postów 17102 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 90281
Czyli Adesanya udowodnił że homo faceci umieją się bić

"Dzięki za złoto, mój ty bohaterze" - 100 dan Diego.

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

„Ten statek już odpłynął” – Firas Zahabi o walce GSP z Nurmagomedovem w wadze lekkiej

Następny temat

Wotore - polska organizacja MMA bez rękawic, powrót vale tudo?!

Spalanie
Polecane artykuły