SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Interpretacja wyników badań - SŁABE LIBIDO

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 570

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 68 Wiek 40 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 12432
Witam

Zwracam się z prośbą o interpretacje wyników. Mam 40 na karku, trenuję naturalnie od ok 10 lat regularnie (PPL 4x w tyg), miska także trzymana na bieżąco. Obecnie redukcja na lekkim deficycie (kcal 2300-2700 w rotacji). Ostatnimi czasy zauważyłem jakąś apatię, wyraźny spadek libido i generalnie problemy w sprawach damsko - męskich.

Wyniki:
TSH 2,52 ulU/ml
FT3 2,28 pmol/l
FT4 1,26 pmol/l
Glukoza 88 mg/dl
ALT 53 U/l

AST 47 U/l

Lipidogram:
Cholesterol całkowity 201 mg/dl
Cholesterol HDL 65 mg/dl

Cholesterol nie HDL 136 mg/dl
Cholesterol LDL 121 mg/dl
Trójglicerydy 73 mg/dl

FSH 2,8 ulU/ml
LH 3,9 ulU/ml
Estradiol 23 pg/ml
Progesteron 0,07 ng/ml
Prolaktyna 10,6 ng/ml
Testosteron 588 ng/dl
Testosteron wolny 5,57 ng/dl
SHBG 70,74 nmol/l

Czytaj więcej na https://www.sfd.pl/INTERPRETACJA__badania_lab,_usg,_rtg,_inne_Q/A-t443063-s142.html 

Wojna Lance'a Armstronga!!!!!!!

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 5468 Napisanych postów 73009 Wiek 43 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 615119
Każde laboratorium ma swoje normy laboratoryjne -musisz je tutaj podać
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 68 Wiek 40 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 12432
AKTUALIZACJA

Zwracam się z prośbą o interpretacje wyników. Mam 40 na karku, trenuję naturalnie od ok 10 lat regularnie (PPL 4x w tyg), miska także trzymana na bieżąco. Obecnie redukcja na lekkim deficycie (kcal 2300-2700 w rotacji). Ostatnimi czasy zauważyłem jakąś apatię, wyraźny spadek libido i generalnie problemy w sprawach damsko - męskich.

Wyniki:
TSH 2,52 ulU/ml (0,27-4,2)
FT3 2,28 pmol/l (2 - 4,4)
FT4 1,26 pmol/l (0,93 - 1,7)
Glukoza 88 mg/dl (70 - 99)
ALT 53 U/l (0 - 40)
AST 47 U/l (0 - 41)

Lipidogram:
Cholesterol całkowity 201 mg/dl (115 - 190)
Cholesterol HDL 65 mg/dl

Cholesterol nie HDL 136 mg/dl
Cholesterol LDL 121 mg/dl
Trójglicerydy 73 mg/dl

FSH 2,8 ulU/ml (1,5 - 12,4)
LH 3,9 ulU/ml (1,7 - 8,6)
Estradiol 23 pg/ml (11,3 - 43,2)
Progesteron 0,07 ng/ml
Prolaktyna 10,6 ng/ml (4,04 - 15,2)
Testosteron 588 ng/dl (280 - 800)
Testosteron wolny 5,57 ng/dl (1 - 28,28)
SHBG 70,74 nmol/l (18,3 - 54,1)

Wojna Lance'a Armstronga!!!!!!!

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady?
Nasi specjaliści bezpłatnie odpowiedzą na twoje pytanie z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji!
Tomasz Maciołek
Tomasz Maciołek TomQ-MAG
Łukasz Domeracki
Łukasz Domeracki Domer
Sebastian Szmit
Sebastian Szmit flex1976
Agata Bugorska
Agata Bugorska eveline
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Niski wzrost w wieku 16 lat