SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

interpretacja wynikow badan

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 5775

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10675 Napisanych postów 44894 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 57734
Morfologia Krwi



krwinki biale 6,5 norma 4-10
Neu% 58,2% norma 37-92
LYM% 30,5% norma 10-58,5
MON% 7,4% norma 2-8
EOS% 3,8% norma 1-5
BAS% 0,1% norma 0-1
ALY% 0,3%
LIC% 0,6%
krwinki czerwone(RBC) 5,19 norma 4,5-6,5
Hemoglobina(HGB) 16,6 norma 14-18
Hematokryt(HCT) 48,4% norma 40-54
Śr.objetosc krwinki czerwonej (MCV) 93,4 norma 80-94
Śr.masa HGB w krwince czerwonej (MCH) 31,9 norma 27-34
Śr.stężenie HGB w krwince czerwonej(MCHC)34,2 norma 32-37
Wsk.anizocyt. krwinek czerwonych 12,4% norma 11,5-14,5
Płytki krwi(PLT) 219 norma 130-400
Śr. objętość płytki krwi(MPV) 8,3 norma 7-12



BIOCHEMIA



Sód 142 norma 135-150
Potas 4,77 norma 3,5-5,5
Magnez 1,89 norma 1,6-2,5
Bilirubina całkowita 2,89 norma 0,2-1,2
Cholesterol 196 norma 120-200
Cholesterol HDL 39,5 norma 35-80
Trojglicerydy 68 norma 50-150
Cholesterol LDL 143 norma 50-130
kreatynina 1,03 norma 0,9-1,5
Aspat 41 norma =<37
ALAT 37 norma =<40
GGPT 18 norma 11-43
Glukoza 108 norma 65-100


IMMUNODIAGNOSTYKA



TSH 2,37 norma 0,4-4
Wolne T4-FT4 12,46 norma 9-20
Estradiol 62,54 norma <62
Prolaktyna 27,27 norma 3-25
Testosteron 9,77 norma 3-10,6
Wolne T3-FT3 4,97 norma 4,1-8,3

Z gory dziekuje za pomoc w interpretacji wynikow i ewentualne wskazowki wytyczne co zrobic aby te podwyzszone parametry nie byly w przyszlosci podwyzszone oraz za jaki czas zrobic kolejne badania aby sprawdzic czy cos sie zmienilo? za miesiac? czymoze jest to zbyt krotki okres?

Z gory dzieki za pomoc
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 36 Napisanych postów 838 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 37787
najwazniejsza z tych wynikow jest glukoza

o ile 108 na 100 to jeszcze nic pewnego, to powinienes powtorzyc cukier, najlepiej na czczo o 8 i po zjedzeniu sniadania itp. o 16

o ile normy w necie sa różne i nawet do 110 i 115 to powinna interesowac cie norma jaka dostales na wydruku, bo odpowiada kalibracji sprzetu ktory badal probke

Dwie najlepsze chwile w życiu ?- początek orgazmu i koniec srania

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10675 Napisanych postów 44894 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 57734
czyli za bardzo nie martwic sie tymi podwyzszonymi wynikami tylko jeszcze raz zbadac sobie cukier?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 36 Napisanych postów 838 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 37787
nie powiedzialem ze nie sa wazne, po prostu najwazniejszym badaniem dla ciebie w tej chwili jest MOIM ZDANIEM ponowne badanie glukozy, reszta koniecznie do oceny przez lekarza

Zmieniony przez - wytrysk w dniu 2009-02-22 16:37:31
1

Dwie najlepsze chwile w życiu ?- początek orgazmu i koniec srania

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10675 Napisanych postów 44894 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 57734
a sa jakies naturalne sposoby na obnizenie prolaktyny i estradiolu?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 730 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 20077
Masz zdiagnozowany zespół Gilberta?

siłe słonia szybkość gada da ci tylko lemoniada

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 180 Napisanych postów 1238 Wiek 35 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 3498
Brales kiedys jakies sterydy anaboliczne??

mgr fizjoterapii
terapeuta manualny

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10675 Napisanych postów 44894 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 57734
Krugero , rozumiem że o zespół Gilberta po bilirubinie pytasz.. czy jeszcze jakiś wynik na niego wskazuje?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 730 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 20077
tylko Bilirubina.
Bierzesz jakieś suple?
też mam gilberta i prawie identyczny lipidogram tzn. cholesterol.
Ile spożywasz tłuszczy? Ja chyba mam nietolerancje fatu, szczególnie roślinnego za to węgle trawie bardzo dobrze.
Tłuszczy jem jakoś 0,6 g / kg.
Miałeś USG wątroby?

siłe słonia szybkość gada da ci tylko lemoniada

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 180 Napisanych postów 1238 Wiek 35 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 3498
No a z czego te podwyzszone poziomy hormonów kobiecych ?? Nie brales czasem sterydow? One podwyzszaja poziom testosteronu ale jak je odstawisz to organizm proboje obnizyc jego nadmiar wytwarzajac wiecej hormonow zenskich. I co za tym idzie skutkiem ubocznym jest uszkodzenia watroby itp
1

mgr fizjoterapii
terapeuta manualny

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10675 Napisanych postów 44894 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 57734
A wiec tak... zadnychsterydow nigdy nie bralem i wlasnie dziwi mnie taki wynik tychhormonow? czym to moze byc spowodowane i jak to zmienic? chodzi mi o naturalne sposoby... planuje zamiesiac powtorzyc badania... i przez ten czas trzymac w miare dobra diete...
co do zespółu Gilberta... to nie mam zdiagnozowanego bo szczeze mowiac za bardzo ni wiem co to jest... czytalem ze powoduje to podwyzszenie bilirubiny i zeby tym sie naie martwic ale nic wiecej poza tym nie wiem... staram sie unikac tluszczu roslinnego oczywiscie czasem cos sie zje ale ogolnie nie obrzeram sie niezdrowym zarciem i nie wiem czemu tak to u mnie wyglada z tym cholesterolem... kurde co radzicie aby zmienic hormony to znaczy obnizyc poziom tych zenskich ? czy ZMA to dobry pomysl? chodzi mi o jakies naturalne sposoby ktore wyrownaja i sprawia ze poziom hormonow bedzie cacy bo od jakiegos czasu zauwazylem chyba tez zmniejszone libido i nie wiem czy wiazac to z tym faktem... badania hormonow zrobilem z ciekawosci aby sprawdzic jaki u mnie sie pzedstawiaja bo nigdy takich badan sobie nie robilem a nie sa one za tanie... co do suplementow to jezeli juz to stosuje od czasu do czasu hmb... no i teraz zma... a tak wiecej to nic...
czy bilirubina moze byc podwyzszona od cwiczen? cwicze mniej wiecej co 2 dzien silowo ale nie katuje sie jakos bardzo... ciezko ale bez przesady no i w dninietrningowe dla poprawy i utrzymania wytrzymalosci i kondycji biegam sobie jakies 30 minut... kiedys bralem leki roacutane i izotek bo mialem problemy z tradzikiem jak bylem nastolatkiem... teraz tez od czasu do czasu cos mi wyskoczy ale juz nie biore tego leku... kiedys jak bylem nastolatkiem to podejrzewalem ze moj uporczywy tradzik moze byc spowodowany hormonami ale chodzilem tylko do dermatologa a nie wybralem sie nigdy do endokrynologa i moze to byl blad... jak ktos ma jakies pomysly i rady zeby poprawic sobie te wyniki to bede wdzieczny... i czy juz z tymi wynikami wybrac sie do lekarza czy poczekac jeszcze, zrobic drugie badania i dopiero isc do lekarza? i ewentualnie jakie badania dlaczyc jeszcze do tych by juz miec pelny obraz tego jak wyglada moj stac :)

Pozdrawiam i z gory dziekuje za rady :)
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Powrót do treningów po zabiegu??

Następny temat

Ginekomastia przed i po zabiegu