Szacuny
11102
Napisanych postów
51206
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
Znacie jakieś dobre i zdrowe herbatki, np. ziołowe?
Do zielonej nie mogę się przekonać. Jest wstrętna w smaku.
No i co ze zwykłą herbatą ? Pić czy nie ?
Lato się zbliża i prawdę mówiąc nic tak mi nie gasi pragnienia jak chłodna lekko osłodzona herbatka.
Szacuny
11102
Napisanych postów
51206
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
Nie dziwie sie, ze ci nie smakuje herbata zielona za 2,50 w sklepie. Takie sa paskudne. Ja kupilem sobie w specjalnym sklepie herbacianym i jest pyszna. Pamietaj, ze nie nalezy jej duzo sypac, zancznie mniej niz przy zwyklej herbacie, i krotko parzyc. Nie ma lepszej:)
Szacuny
11102
Napisanych postów
51206
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
Ale to nie była ta za 2,5 Ja tez lubię te sklepiki herbaciane i tam też znalazłam ( tylko raz ! ) zielona która byla dobra. Była z jaśminem. Trzeba było jednak bardzo uważać z parzeniem bo po chwili robiła sie gorzka jak nie wiem co.
Szacuny
11102
Napisanych postów
51206
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
Hej :) Co d herbaty to przede wszystkim zielona jasminowa - nie robiac reklamy moge powiedziec ze mam w tej chwili AhmadTea - potrafi sie parzyc godzinami i nie robi sie gorzka. Po drugie przepyszna jest zielona herbata z opuncja figowa - znajomy kiedys dal mi sprobowac i nie moge sie od niej uwolnic ;)) Poza tym lubie wszelkie herbalki owocowe - malinowa (dobra na przeziebienia), z dzikiej rozy (strasznie moczopedna ;)), wieloowocowa, z hibiskusa dobra jest tez kokosowa ;)) Trzeba tylko zwrocic uwage zeby to byla herbata owocowa a nie czarna aromatyzowana - te owszem - przy parzeniu traca swoj zaplanowany smak i robia sie gorzkie jak zwykla herbata. Oprocz tego zielonej herbaty nie nalezy zalewac wrzatkiem ale odczekac az sie woda troche odstoi - ma wtedy zdecydowanie inny smak niz zalewana wrzatkiem. Smacznego zycze ;))
Stassi
Gdyby młodość wiedziała a starość mogła... :)
Szacuny
0
Napisanych postów
11
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
2500
Sprubój zielinej herbaty JAPOŃSKIEJ, np. Yerba Mate. Japońskie sa duzo łagodniejsze w smaku, nie mają goryczki.
W/W herbatę można parzyć nawet 2 razy. Drugi napar jest smaczniejszy(!) I jeszcze jedno. Nigdy wrzątek. 70 stopni i 10 mninut pod przykryciem. pracochłonne, ale warto.
SMACZNEGO!!!