Szacuny
1
Napisanych postów
12
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
47
jaki to mechanizm? bo na mnie juz 2 tabl HMB dzialaja podobnie jak xanax srodek na nadcisnienie, o co chodzi? to jest akurat pozytywny skutek uboczny hmb ale jak dlaczego? czy tylko na mnie tak dziala?
Zmieniony przez - misOO w dniu 2007-04-27 10:12:05
Szacuny
133
Napisanych postów
9767
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
23578
HMB normalizuje ciśnienie. Ten efekt wielokrotnie obserwowano w badaniach. Jako mechanizm podawany jest tutaj wpływ HMB na obniżanie poziomu homocysteiny i podnoszenie poziomu HDL.
Szacuny
1
Napisanych postów
12
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
47
hm ale ja tyle uprawiam sportu i tak dobrze zdrowo sie odzywiam to skad to nadcisnienie , skad ta homoestina ,czy w takim razie hmb moze zastapic mi xarnax ktory biore od czasu do czasu , bo po obu czuje sie podobne, a hmb tez likwiduje mi obrzeki i retencje, hm ciekawe, moze pan cos wiecej o tym i dlaczego nic sie o tym sajdzie hmb nie pisze?
Szacuny
133
Napisanych postów
9767
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
23578
Deca - to trudno stwierdzić bez wykonania badań. Przyczyn może być wiele...
A o wpływie HMB na ciśnienie pisuje się wiele, ale w litwraturze naukowej. Na Formum to nikogo nie interesuje - tu głównie rzeżba i masa.
Niedawno leciał w SdW artykuł o HMB mojego autorstwa i tam poruszałem tematykę zdrowotną tego suplementu.
Szacuny
1237
Napisanych postów
26457
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
298732
w jakich dawkach ewentualnie zaleca się stosować hmb jeśli mówimy tylko o zbiciu ciśnienia?
BolicSTG jakbyś mógł to wyczytać w artykule i napisać tu byłbym bardzo wdzięczny
Jeśli masz problemaski z nadciśnionkiem to dołącz też inne rzeczy oraz niezbędne zioła sobie parz.
Ja osobiście nie jestem za chemią, narazie tym mnie faszerują, znaczy inhibitorem konwertazy.
POwodzenia