SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

HCG po cyklu, atrofia jąder - pomocy

temat działu:

Doping

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1381

Formularz - Proszę o pomoc

Wiek

21

Waga

74

Wzrost

175

Obwód ramienia

34

Obwód klatki

110

Obwód uda

55

Obwód talii

90

Staż na siłowni

40 miesięcy

Dieta (przedstaw ilość spożywanego białka, węglowodanów i tłuszczy)

3500 kcal, 180 gram białka, 100 tłuszczy, reszta węglowodany (wychodzi stosunek kolejno 20%, 30%, 50%)

Ile i jakie przebyte cykle sterydowe

Pierwszy

Opisz swój plan treningowy

Split (4,5 razy w tygodniu)

Cel cyklu

Przybranie jak największej masy mięśniowej, zdobycie doświadczenia, zbadanie organizmu na tolerancje testosteronu

Ostatni cykl i odstęp czasowy od jego zakończenia

Brak

Poziom BF% (tkanki tłuszczowej)

około 15%

Tendencja do tycia/chudnięcia (typ budowy)

Ektomorfik

Stan zdrowia

Atrofia jąder

Skłonność do łysienia lub porostu owłosienia

Brak

PPM (podstawowa przemiana materii)

1810 kcal

Wyniki siłowe w 3 głównych ćwiczeniach (klatka, martwy ciąg, przysiad ze sztangą)

Klatka 95 kg, przysiad 110
Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 16 Wiek 22 lat Na forum 194 dni Przeczytanych tematów 134
Witam,
przez około 13 tygodni brałem testosteron enanthate e5d.
Pierwszych 8 tygodni 250 mg.
Kolejne tygodnie 375 mg.
Ostatnie 2 strzały 500 mg.
W 9 tygodniu doszło do atrofii jąder.
Po 8 dniach od ostatniego strzału przyjąłem ok. 1300 iu HCG(pregnyl), następnie 4 strzały co 3 dni po 500 iu.
Jądra nie rosną.
Teraz mam w planach brać HCG codziennie po 500iu. Po jakim czasie zacząć brać clomid?
Proszę o radę czy dobrze robię, czy jednak powinienem brać więcej HCG i po jakim czasie mogę oczekiwać, że jądra wrócą do normalnych rozmiarów.
Wyniki badań przed cyklem: (wybaczcie ze bez zdjęcia)
Testosteron - 690 ng/dl (norma 47 - 980)
Testosteron wolny - 20 pg/ml (norma 1-28)
Estradiol -29 pg/ml (11-44)
Prolaktyna - 9.5 ng/ml (3-19)
Kortyzol - 17ug/dl (3-19)
Cholesterol całkowity 198 (0-200)
HDL - 51 (od 55)
Nie-HDL - 147
LDL - 125 (0-135)
Trójglicerydy - 110 ( 0-150)
TSH - 1,152 (0,35-4,94)
FSH 5 (0,95-11,95)
LH - 3,63 (0,57-12,07)
SHBG - 33,47 (18,3-54,1)
Na zdjęciach:
Morfologia krwi, poziom glukozy, kreatyniny i próby wątrobowe w 8 tygodniu cyklu.
lh, fsh, prolaktyna, kortyzol, testosteron(6 dni po iniekcji enana) - badania robione przed ostatnim strzałem teścia, czyli 12/13 tydzień
Mam 15 tys. iu HCG i 10 tabletek clomidu (50mg).

Nie mogłem znaleźć podobnego przypadku dlatego mam nadzieję, że post nie zostanie usunięty a ja uzyskam od was pomoc. Pozdrawiam










Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 24223 Napisanych postów 257011 Wiek 43 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1324047
Czyli kiedy była ostatnia inj z testosteronu ?
Jaki jest poziom estro i prolaktyny teraz przed pct ??

treningi,cykle,suplementacja,odchudzanie,masa pisz-rafaltreningi@protonmail.com

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4126 Napisanych postów 7463 Wiek 40 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 388298
Ja rozumiem, że to wyniki przed wejściem na PCT. Jw brakuje e2. Zrób ten wynik. Być może podczas podawania hcg trzeba będzie jeszcze zabijać e2 do widelek. Z tymi jaja i to IMO sobie wkrecasz. Spokojnie wrócą do tofmy tylko przestań podawać hcg w ilościach dla dziecka Dajesz teraz 6 strzałów po 2,5k I będzie ok.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 16 Wiek 22 lat Na forum 194 dni Przeczytanych tematów 134
Ostatnia iniekcja była 14 grudnia. Prolaktyna (na zdjęciu) 14,46, estro nie mam, ale raczej wszystko w porządku, suty nie rosną.
Walić 2,5 k? Wszędzie czytam, że to stara szkoła i lepiej mniej a częściej.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4126 Napisanych postów 7463 Wiek 40 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 388298
To aktualna szkoła. Dawki po kilkaset to sobie można na podtrzymanie podczas cyklu walić, dla przypomnienia są to dawki stosowane u małych dzieci w terapii zaburzeń gonad. Na odblok jak jaj maja ruszyć dajemy powyżej grubo. Może to być 2500jm, może być 5000 na trzy razy. Błąd z estradiolem robisz. Nie rozmawiamy teraz o ewentualnej ginekomasti, tylko o PCT. Żeby wszystko się powiodło e2 powinno być w widełkach, a ty nie wiesz jak jest.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 16 Wiek 22 lat Na forum 194 dni Przeczytanych tematów 134
1. Ok więc, 15k HCG to miałem, zostało mi jakoś 12k. Wystarczy?
2. W poniedziałek pójdę zrobić badania. Zrobić badanie estro i dopiero walić HCG czy zapodać już dzisiaj 2500jm?
3. Co ile dni iniekcja?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4126 Napisanych postów 7463 Wiek 40 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 388298
To zacznij od dzisiaj. Dawaj już stałe sobota i środa. W pn zbadaj e2 jak będzie wywalone (tak obstawiam) to koniecznie musisz się zaopatrzyć w jakiś IA, bo trzeba będzie to zbić przed podawaniem klomifen. Te 12000 powinno spokojnie styknąć bo cykl nie był mocny i na jednym środku tylko.

E: daj ten wynik tu w pn.


Zmieniony przez - Krzychu79 w dniu 05.01.2019 13:00:58
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 16 Wiek 22 lat Na forum 194 dni Przeczytanych tematów 134
OK, dzięki wielkie. Wyniki się pojawią jak tylko je dostane. A co z clomid' em? Tych 10 tabletek wystarczy?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4126 Napisanych postów 7463 Wiek 40 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 388298
Ja bym zjadł dla pewnosci 20 po 50mg ed na noc.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 24223 Napisanych postów 257011 Wiek 43 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1324047
Po ponad 15 tyg na syntetyku to cloma 20 może być mało tutaj a co dopiero 10
2

treningi,cykle,suplementacja,odchudzanie,masa pisz-rafaltreningi@protonmail.com

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4126 Napisanych postów 7463 Wiek 40 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 388298
Ja widać oślepłem już o denaturatu, bo osiem tylko doczytałem. To się nie ma co zastanawiać nawet.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Blokowanie osi HTPA

Masa