Szacuny
1
Napisanych postów
99
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
2418
Kupiłem sobie koncentrat białkowy Extensor, takiej tandety jeszcze nie miałem. Bardzo słabo się rozpuszcza, a stosuję mikser, dobrze że smak naturalny o nie jakiś orzechowy heeeheeee.
Czekam na opinie
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Wiek
32 lat
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
nie wszystkie koncentraty sie zle mieszja, jak powiedzial jeden z przemdowcow trec rozpuszcza sie znakomicie i do smaku tez mozna sie przyzyczaic i po czasie nawet smakuje ;)
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Wiek
32 lat
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Prosty sposób - kupcie sobie WPI i problem znika - właśnie sobie mieszam, a właściwie nie mieszam, bo WPI Extensora to praktycznie wogóle nie trzeba mieszać
członek-mafia.suple.hardcor.pl
Moderator działu suplementacja
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Wiek
32 lat
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Macie racje że nie wszystkie koncentraty źle się rozpuszczają. Raczej chodzi tu o proces produkcyjny niż o formę serwatki(choć to też ma wpływ na rozpuszczalność). Oto co znalazłem:
Niektóre sewatki rozpuszczają się dobrze, bo jest to produkt typu instant.( extensor o dziwo też) Niektóre firmy zlecają produkcje koncentratów i izolatów typu instant. Aby otrzymać produkt o takich parametrach stosuje się specjalne techniki suszenia w niskich temperaturach na specjalnie skonstruowanych wieżach. Taki sposób ma podwójną zaletę: białka łatwo się rozpuszczają i nie są zdenaturowane przez wysoką temperaturę suszenia (denaturacja termiczna, rozwój struktury wyższorzędowej).
Lucek By the way - jakie widzisz efekty po WPI - czy naprawde jest takie dobre jak zapewniał LACMA? Pytam , bo chce zakupić