Szacuny
1
Napisanych postów
99
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
2418
Kupiłem sobie koncentrat białkowy Extensor, takiej tandety jeszcze nie miałem. Bardzo słabo się rozpuszcza, a stosuję mikser, dobrze że smak naturalny o nie jakiś orzechowy heeeheeee.
Czekam na opinie
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
nie wszystkie koncentraty sie zle mieszja, jak powiedzial jeden z przemdowcow trec rozpuszcza sie znakomicie i do smaku tez mozna sie przyzyczaic i po czasie nawet smakuje ;)
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Prosty sposób - kupcie sobie WPI i problem znika - właśnie sobie mieszam, a właściwie nie mieszam, bo WPI Extensora to praktycznie wogóle nie trzeba mieszać
członek-mafia.suple.hardcor.pl
Moderator działu suplementacja
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Macie racje że nie wszystkie koncentraty źle się rozpuszczają. Raczej chodzi tu o proces produkcyjny niż o formę serwatki(choć to też ma wpływ na rozpuszczalność). Oto co znalazłem:
Niektóre sewatki rozpuszczają się dobrze, bo jest to produkt typu instant.( extensor o dziwo też) Niektóre firmy zlecają produkcje koncentratów i izolatów typu instant. Aby otrzymać produkt o takich parametrach stosuje się specjalne techniki suszenia w niskich temperaturach na specjalnie skonstruowanych wieżach. Taki sposób ma podwójną zaletę: białka łatwo się rozpuszczają i nie są zdenaturowane przez wysoką temperaturę suszenia (denaturacja termiczna, rozwój struktury wyższorzędowej).
Lucek By the way - jakie widzisz efekty po WPI - czy naprawde jest takie dobre jak zapewniał LACMA? Pytam , bo chce zakupić