Witam, od jakiegoś czasu zastanawiam się nad Szkoła Aspirantów PSP, tam są takie dyscypliny jak 1000m, 50m i podciąganie i trenuję w tym kierunku.
Mój plan biegowy:
Wtorek:
- rozbieganie 30 minut
- 10 x 100m przebieżki
Czwartek:
- rozbieganie 15 minut
- 800m, 900m, 1000m i 1100m szybszym tempem
- 5 minut truchtu prawie idąc do domu
Sobota:
- rozbieganie 20 minut
- 2 x 1500m
- 5 minut truchtu
Niedziela:
- rozbieganie 10 minut
- 10 x 250m
- 5 minut truchtu
Podciągam się 3 razy w tygodniu według planu ze strony podciaganie.pl
I teraz mam pytanie, do tych czas ćwiczyłem na siłowni na zasadach FBW 3 razy w tygodniu tak, żeby zrobić 6/8 powtórzeń, ale myślę, że to się mija z celem odkąd biegam, chyba, że się mylę to mnie sprostujcie.
W związku z tym moje pytanie, jak połączyć bieganie z siłownią, nie chodzi mi o masowanie, tak tylko żeby ta sylwetka jakoś chociaż trochę wyglądała, może trening na własnych ciężarach? Czy po prostu FBW ale na wytrzymałość, ciężarami którymi dam rade dajmy na to z 25 powtórzeń zrobić? Doradźcie:)
Mój plan biegowy:
Wtorek:
- rozbieganie 30 minut
- 10 x 100m przebieżki
Czwartek:
- rozbieganie 15 minut
- 800m, 900m, 1000m i 1100m szybszym tempem
- 5 minut truchtu prawie idąc do domu
Sobota:
- rozbieganie 20 minut
- 2 x 1500m
- 5 minut truchtu
Niedziela:
- rozbieganie 10 minut
- 10 x 250m
- 5 minut truchtu
Podciągam się 3 razy w tygodniu według planu ze strony podciaganie.pl
I teraz mam pytanie, do tych czas ćwiczyłem na siłowni na zasadach FBW 3 razy w tygodniu tak, żeby zrobić 6/8 powtórzeń, ale myślę, że to się mija z celem odkąd biegam, chyba, że się mylę to mnie sprostujcie.
W związku z tym moje pytanie, jak połączyć bieganie z siłownią, nie chodzi mi o masowanie, tak tylko żeby ta sylwetka jakoś chociaż trochę wyglądała, może trening na własnych ciężarach? Czy po prostu FBW ale na wytrzymałość, ciężarami którymi dam rade dajmy na to z 25 powtórzeń zrobić? Doradźcie:)