Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
0
Napisanych postów
102
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
4900
Siemka chciałem sie poradzić was jak długie mam robic przerwy miedzy cyklami. Obecnie skończyłem mój 2 cykl(pierwszy to było 80 tabsów mety polskiej) który poleciałem ome solo e4d 15 strzałów jestem w miarę zadowolony przybyło 6 kg.Na 15 stycznia wypada mi zaczęcie odbloku (clomin) i chyba dziś zaczne już na kreatynie jechać na spadki i pociągnę 6 tygodni . Właśnie zastanawiam się czy dobrym rozwiązaniem było by wejść na clen jeśli tak to kiedy by było najlepiej zacząć i jeszcze jest pytanie czy uda mi się załatwić (prawdopodobnie dzis będę wiedział).Clen 2 tygodnie on 2 tygodnie off i czy jest sens do tego dodawać np clenburexin czy fatburner czy sam clen wystarczy .No i oczywiscie czy jest juz sens wchodzić na celn czy jeszcze zawczesnie.No i potem następny cykl jaki planuje to prolongatum + winstrol tabsy.Jesli możecie to doradźcie mi kiedy i jak by było najlepiej zaczynac te cykle ile przerwy .Nad prolo z winsem zastanawiałem się ze zaczne koło połowy marca ale teraz skoro wydumałem sobie clen to nie wiem jak to najlepiej by było zrobic czy przesunąć na inny termin no i kiedy by było najlepiej jechac z tym clenem.Jesli jest cos nie jasne to pytajcie odpowiem.
dzieki wielkie za porady
Waga: 77
Wzrost: 172
Obwód klatki: 105
Obwód ramienia: 38,5
Obwód talii: 92
Obwód uda: 61
Obwód łydki: 40,5
Staż na siłowni: 10miesiecy
Ilość spożywanego białka: 2
Ilość spożywanych węglowodanów: 4
Ilość spożywanych tłuszczów: 1
Opis przebytych cykli sterydowych: 1-80 mety polskiej
2-15 strzałów omki
Trening: masowy
Cel cyklu: troszke zredukowanie i ubicie
Odstęp czasowy od ostatniego cyklu: 26 grudzien ostatni strzał omki
Poziom BF%: -
Tendencja do tycia/chudnięcia (typ budowy): wydaje mi sie ze mezomorfik
Stan zdrowia: super
Sklonność do łysienia lub porostu owłosienia: brak
Szacuny
0
Napisanych postów
102
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
4900
wczesniej było jeszzce jakies 3/4 miesiace cwiczenia ale tego nie wliczam bo to bardziej była zabawa przygotowanie do konkretniejszego cwiczenia.3 ckl planuje ma marzec wiec juz bede miał ponad rok za soba wiem ze to jest mało i po ponad roku powinienem myslec dopiero o 1 cyklu ale za szybko zaczołem i jakos tak juz leci
Szacuny
26
Napisanych postów
10337
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
56956
marnujesz przedewszystkim zdrowie, towar i kase nie wieze ze po 10miesiacach silki wiesz jak trzeba sie odzywiac i cwiczyc dobrze no ale twoj wybor za 3 lata napiszez ze masz 42 w lapie i nic nie idzie przy 1gr omki week wiem to tez za wczesnie zaczolem niestety
co do pytania tyle ile trwal cykl z odblokiem tyle powinno byc pauzy i najlepiej zmieniac srodki co cykl np cykl deka enana pauza po nim bold cypio itd
pozdrooo
Szacuny
7
Napisanych postów
749
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
4957
cel cyklu troche zredukowanie , poj.... cie masz wage 77 i te wymiary, jedynie co tozadbaj o brzuch wystarczy poswiecic pol godzinki dzienie na brzuszki
Szacuny
9161
Napisanych postów
83467
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
705718
maciarek brzuszki sam sobie rób i co z tego że ma 77kg ?patrz na wzrost i resztę wymiarów
ewidentnie zatłuszczony
tutaj potrzebna jest redukcja,tylko najpierw trzeba opanować podstawy odżywiania
potem odpowiedni trening + aeroby