...
Napisał(a)
Ej bo taka akcja policja ostatnio znalazła u mnie mietowki które kupiłem w Niemczech w takim metalowym pudełku (teoretycznie tylko dlatego je kupiłem bo fajne opakowanie) psy wzięły do analizy i mówili że tam była efedryna więc moje pytanie to czy grozi mi coś za to? (jestem jeszcze nie pełnoletni XD)
...
Napisał(a)
Pewnie nic Ci nie grozi, skoro to tylko cukierki kupione za granicą. Pamiętaj jednak, że efedryna jest w Polsce zakazana, jest obecnie w kategorii narkotyków. I choćby z tej przyczyny zdecydowana większość spalaczy, która ponoć ma ją zawierać, obecnie zawiera zupełnie inne związki.
Powinieneś też wiedzieć, że efedryna nie jest bezpieczna, szczególnie w Twoim wieku. Zażywanie efedryny może negatywnie odbić się na Twoim sercu i ogólnym zdrowiu. Efedryna nie bez przyczyny została wycofana z obrotu i jest nielegalna.
Podobnie stało się z geraminą i yohimbiną, które to także zostały wycofane z polskiego rynku, są niebezpieczne i nie znajdziesz ich w żadnych legalnych spalaczach tłuszczu.
Jeszcze kilka lat temu, spalacze były przepełnione tego typu wynalazkami, a nawet analogami metamfetaminy. Problem ten też dotyczył przedtreningówek. Zanim jednak wycofano je z rynku, kilka osób pożegnało się z tym światem, a wielu sportowców zakończyło swe kariery w efekcie kontroli antydopingowych.
W stanach zjednoczonych jest nieco inne prawo i nadal można kupić preparaty zawierające wymienione wyżej związki. Z tej przyczyny sportowcy starają się ich unikać, bazując na polskich sprawdzonych markach.
Powinieneś też wiedzieć, że efedryna nie jest bezpieczna, szczególnie w Twoim wieku. Zażywanie efedryny może negatywnie odbić się na Twoim sercu i ogólnym zdrowiu. Efedryna nie bez przyczyny została wycofana z obrotu i jest nielegalna.
Podobnie stało się z geraminą i yohimbiną, które to także zostały wycofane z polskiego rynku, są niebezpieczne i nie znajdziesz ich w żadnych legalnych spalaczach tłuszczu.
Jeszcze kilka lat temu, spalacze były przepełnione tego typu wynalazkami, a nawet analogami metamfetaminy. Problem ten też dotyczył przedtreningówek. Zanim jednak wycofano je z rynku, kilka osób pożegnało się z tym światem, a wielu sportowców zakończyło swe kariery w efekcie kontroli antydopingowych.
W stanach zjednoczonych jest nieco inne prawo i nadal można kupić preparaty zawierające wymienione wyżej związki. Z tej przyczyny sportowcy starają się ich unikać, bazując na polskich sprawdzonych markach.
Pozdrawiam,
Inez Gorońska Mistrzyni Polski Bikini fitness
https://www.instagram.com/inezgoronska/?hl=pl
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
Polecane artykuły