Szacuny
13
Napisanych postów
539
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
43081
Mam dość dziwny problem w kwietniu tego roku pewniej nocy gdy obudziłem sie poczułem cos dziwnego z tyłu głowy dwa guzy jeden duży drugi mały ogólnie troche sie zle czułem więc poszedłem do lekarza okazało sie ze te guzy to powiększone węzły chłonne ,jeden duzy z lewej strony, jeden z prawej z tyłu głowy nad szyją, jeden po lewej stronie pod żuchwą i jeden piersiowy po prawej stronie lekarka gdy mnie obejrzała powiedziała ze mam różyczkę Po paru dniach temp wróciła do normy, wysypka tez ale o dziwo do normy nie wróciły węzły chłonne dalej są takie same jak były!!i tak to sie ciągnie od kwietnia !! O co może chodzi moze to było cos innego niz różyczka ??!!Dodam ze mam jeszcze taki jakby malutki wezeł chłonny jak jest dziąsło tylko z drugiej strony od strony języka i prawie na samym dole tam jak juz zaczyna się to cos pod językiem
Zmieniony przez - Xwrite w dniu 2007-11-21 20:06:43
My game plan to be trained heavy, military
Mind of a Thug Lord, sittin in the cemetary
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
20986
Napisanych postów
71634
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
576963
Być może już nie powrócą do pierwotnego stanu. Obecnie węzełki są twarde/zbite czy miękkie w dotyku? Mniej więcej jakiej wielkości - do 10mm czy powyżej? Jakieś inne symptomy się pojawiły - spadek masy ciała / nadmierne pocenie - szczególnie w nocy / inne?
Szacuny
13
Napisanych postów
539
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
43081
10mm to moze miec ten pod żuchwą ten z tyłu głowy i jeden na szyji a reszta to malutkie są one twarde spadku ani pocenia nie ma, jutro bedą wynike morf rozmaz ob transmitazy.Martwie sie ze moze to byc rak albo inne świństwo
Zmieniony przez - Xwrite w dniu 2007-11-21 21:42:32
20986
Napisanych postów
71634
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
576963
Dalsza obserwacja węzełków / okresowe badania krwi - profilaktycznie. Jak pisałem poprzednio - może się zdarzyć, że w ogóle one nie znikną, bądź znikną w najmniej oczekiwanym momencie.
20986
Napisanych postów
71634
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
576963
W dobie rozwoju cywilizacyjnego wszystko jest możliwe i teoretycznie nic nie powinno już dziwić. Praktycznie jednak po chorobie wirusowej może się zdarzyć, że pozostaną one nie co powiększone jednak o miękkiej strukturze. Pamiętaj, że niektórym osobom węzełki pozostają po zwykłym przeziębieniu, czy pokazują się przy błahym bólu gardła.
Na takie wnioski jak nowotwór jeszcze daleka droga. Jak na razie obserwuj i wykonuj badania profilaktycznie / względnie pokazuj się co jakiś czas u lekarza niech obserwuje.
Szacuny
13
Napisanych postów
539
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
43081
Dobra niebede siedział w miejscu bo sie czuje bezsilny! Do jakiego lekarza mam się zgłosic chodzi mi o specjaliste ??!! Bo rodzinny nic niestety nie moze poradzic zbywa mnie jakimis tandetnymi hasłami !!Myśle o onkologu ale do niego mam około 100km