Szacuny
1
Napisanych postów
70
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
16526
Witajcie ;)
od sporego czasu mam problem z trądzikiem , ale powoli go lęczę , gdy juz to z twarzy schodzi to zauważyłem że uwidaczniają się takie krostki , są one małe ,bardzo małe , jest ich w cholere dużo i są koło siebie , gdy je wycisnę to wychodzi mała warstwa tej białej wydzieliny
ktoś mi powie co to jest ? jak to leczyć ? nie chce iść specjalnie do dermatologa żeby spytać o te krostki , może wy mi tutaj pomożecie
Szacuny
1
Napisanych postów
70
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
16526
Mam je cały czas ;) o higiene dbam , 2 razy na dzien przemywam twarz tonikami , mydłem antybakteryjnym i takim żelami do oczyszczania twarzy , ale to wgl nie znika
nie są one wcale czerwone ani nic , są małe i jest ich bardzo dużo koło siebie , wyciskając je wychodzi malutka warstwa tej białej wydzieliny i są bardzo podobne do tych na zdjęciu
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Myśle, ze masz zaskórniki zamknięte- też mam to chu*ostwo. Kiedyś derma przepisala mi na to jakiś złuszczający specyfik, który odstawiłem bo strasznie wysuszał- był na bazie spirytusu, nie dało się nigdzie wyjśc z taką gębą jak skóra schodziła płatami. Ogólnie to ja je wyciskam i stosuje peelingi ale mało pomaga. Jeśli w zaskórniku powstanie stan zapalny to właśnie z niego tworzy sie pryszcz. Myślę, że Ci pomogłem rozwiązać zagadke a jesli ktoś wie jak się ich skutecznie pozbyć to też prosił bym o rade :)
Szacuny
1
Napisanych postów
43
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
557
mi na to badziewie pomógł krem brevoxyl - lek dostępny w aptece bez recepty kosztuje około 20zł. Tylko nie radze stosować tego zbyt długo bez przerw bo po odstawieniu krostki mogą wrócić ze zdwojoną siłą