Szacuny
1
Napisanych postów
85
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
628
Rozejrzyj sie po roznych restauracjach, pubach czy klubach, z regoly praca rusza tam po 17 wlasnie a za dnia masz czas na nauke, dodatkowo jako student jest mozliwosc na dodatkowe pieniazki moj znajomy uczy sie od pon do pt i dostaje za to hajs a na weekendy pracuje na drzwiach, inny kolega troche ciezsza wersja bo nocki robi w magazynie i zjezdza do szkoly odrazu ale daje rade.
Szacuny
870
Napisanych postów
3421
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
30614
okej okej strone teoretyczna juz znam ale strone prkatyczna nie wiec o to pytam.
Jak długo to wam zajęło?
Czy musieliście chodzi na rożnego rodzaju spotkania o prace?
Podpisywac swoja obecność w kraju?
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
tego to nie wiem, bo ja tu nigdy bezrobotny nie byłem całe szczęście
kumpel opowiadał że chodził tam raz na jakiś czas chyba po kasę i widział co za ludzie są na bezrobociu, większość to był dres i menelstwo - choć bezrobocie może się zdarzyć każdemu to drecha i menela nikt i tak nie zatrudni a normalny człowiek pracę znajdzie po jakimś czasie
Szacuny
870
Napisanych postów
3421
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
30614
No jasne ze znajdzie. Tylko skoro mi przysługuje bezrobotne to trzeba je brać nawet i na ten miesiąc dwa (styczeń luty) To te pieniądze trzeba odbierać osobiście? Nie przelewają na konto?
Nie wiesz jak długo to trwa? Bo mam nadzieje ze nie tak jak z zwrotem podatku bo już czekam od czerwca i dalej nic :(
Aha no i słyszałem ze można w PL odbierać
?
Zmieniony przez - Bazz78 w dniu 2009-12-06 15:24:53
Szacuny
870
Napisanych postów
3421
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
30614
W sumie to nie jest zły pomysł bo job center znajdzie Ci prace co pewnie będzie praca pernamntalna wiec lepiej tak zrobić niz byc okradanym przez agencje
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
przez agencję też nigdy nie pracowałem (i obym nigdy nie musiał) bo wolałem sam poszukać pracy, agencja od firmy bierzez za Ciebie ponad 10 funtów a dostajesz z tego niecałe 6 brutto - siedzą na tyłkach i biorą kasę a Ty na nich zapierdzielasz
Szacuny
15
Napisanych postów
3142
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
41521
pieniadze przelewaja na konto, mozna pobierac w polsce,ale tylko przez okres 3 miesiecy, a pozniej jesli nadal chcesz pobierac zasilek musisz wrocic do uk.
Szacuny
1
Napisanych postów
85
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
628
Troche zachodu z tym jest co 2 tygodnie chodzisz na spotkania do job centre i przedstawiasz im swoje dzialania w poszukiwaniu roboty, wykonane tel do pracodawcow, wyslane listy, wypelnione aplikacje, umowione rozmowy o prace a przysluguje ci 90f o ile sie nie myle wiec kiepsko...to dobre dla tych zuli co tam wysiaduja codziennie bo nia ma za co pic :D Sprezysz sie znajdziesz prace sam trzeba troche polatac